Game Zero- We are right

Facebookrssmail

Game Zero is een Italiaanse band. Ze spelen een mix van moderne en classic (rock) metal. Natuurlijk hoor je power riffs waarbij de melodie een belangrijk uitgangspunt is. ‘W.A.R. – We Are Right’ is het tweede album van dit viertal.

‘We Are Right’ heeft een vocaal intro, al snel barst de metal los. Het is pakkend maar de melodie en het ritme vormen een goede balans. Zang en muziek zijn mooi verdeeld over de boxen. Door de opzwepende structuur van het geheel zou je bijna vergeten dat dit nummer gebaseerd is op een waargebeurd maar ongelooflijk verhaal. Dit gaat over de Japanse soldaat Onoda Hiroo. In de Tweede Wereld Oorlog werd hij naar de Filipijnen gestuurd, met het bevel om zich nooit over te geven. Hij wist niet dat Japan zich (in augustus 1945) overgegeven had. Toen hij in 1974 werd gevonden, moest een voormalig bevelhebber hem overtuigen dat de oorlog al lang voorbij was. Door de bijbehorende videoclip* wordt alles duidelijk.

Ook ‘Goodbye’ heeft een toegankelijke structuur. Er zitten leuke wisselingen in het tempo, dus het blijft boeiend. Dit nodigt uit om het volume flink op te schroeven. Geheel onverwacht zit er een akoestisch stukje in. Ook hierin komt de zang van Mark Wright mooi tot zijn recht.  De terugkeer naar volle bak tempo en volume is, net als het einde wat voorspelbaar.

De snaren klinken aangenaam zwaar in ‘You’ve Got To Move On’. De rust is verrassend. Zo ongeveer halverwege is er een onverwacht rustig stuk. Het eindigt gaaf met wegstervende snaren.

Toen ik de titel ‘Don’t You’ zag dacht ik meteen aan de grote hit van Simple Minds.  En wat blijkt, het is inderdaad een cover. Natuurlijk is deze versie zwaarder dan het origineel. Dit klinkt zó natuurlijk, dat het net lijkt of dit altijd zo had moeten zijn. Toch is deze fantastische versie van Game Zero verrassend.

Tijdens het intro van ‘Believe’ is er leuk gespeeld met de verdeling over de koptelefoon/boxen. De opbouw van dit nummer is verder niet zo verrassend. Dit is overigens geen cover van Cher!

‘The Ghost’ is een dromerig en kort, instrumentaal nummer. Het intro van ‘Compromise’ sluit hier goed bij aan. In tegenstelling tot ‘Ghost’ wordt dit (vrij korte) nummer lekker heavy in zang en muziek. De opbouw is minder boeiend.

‘Door de vette bas grooves in ‘The Stranger’ is mijn aandacht weer terug. Hier zijn er leukere wendingen en mooiere details, waaronder de gestapelde zang. De herhalingen op het laatst zijn iets te veel voor op de cd. Live gespeeld zal dat wel sfeer verhogend zijn.

 Ook de nummers die hierna komen zijn zo toegankelijk gemaakt dat ze live zeer goed uit zullen komen. Natuurlijk is het ook heerlijk om thuis of onderweg te luisteren. De pakkende tracks vragen om het volume steeds een beetje hoger te zetten. De balans tussen ritme en melodie blijft. De metal zit over het algemeen tussen hardrock en metal in. Al is er in ‘Lying’ en in een ‘Full of Nothing’ paar keer een wisselwerking tussen klein gespeelde delen en het zwaarder werk.

Een aantal dingen op ‘W.A.R. – We Are Right’ zijn iets te voorspelbaar. Daardoor is het niet constant boeiend. Wel is alles goed gespeeld en gezongen. Bovendien zijn zang en muziek in harmonie. Ook de verhouding tussen ritme en melodie is prima. Game Zero heeft een opzwepend album gemaakt. Door de toegankelijkheid zal het live gespeeld zeker pakkend zijn. (79/100) (Art Gates Records)

Tracklist:

01.W.A.R
02. Goodbye
03. You’ve Got To Move On
04. Don’t You
05. Believe
06. The Ghost
07. Compromise
08. The Stranger
09. Blow Me Away
10. You Choke Me
11. Lying
12. Full of Nothing

Line up:

Mark Wright – Zang , Slaggitaar
Alex Incubus – Lead gitaar
Dave J – Drum
Acey Guns – Bas

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ