Candlemass – The Pendulum

Facebookrssmail

In 2019 kwam Candlemass met het machtige ‘The Door To Doom’ waarop zowaar zanger Johan Langquist te horen was, juist ja degene die het legendarische debuut ‘Epicus Doomicus Metallicus’ van zijn fantastische stembanden heeft voorzien. Live is hij nu ook en vaste waarde dus we mogen nog wel het een ander in deze samenstelling verwachten in de toekomst. Als zoethoudertje brengt de band deze ep uit met daarop 6 nummers.

Nou lijkt dat heel wat maar het betreft in werkelijkheid slechts 3 volwaardige nummers en 3 korte instrumentaaltjes. Die laatste 3 zijn nou niet bepaald spannend en noemenswaardig, het andere 3 tal is typisch Candlemass materiaal zonder er echt bovenuit te steken overigens. Degelijk als vanouds dat zeker wel. Opener ‘The Pendulum’ heeft weer die lekker zware Sabbath bite, is wel vlot en behelst een vette solo. De heerlijk, emotievolle zang van Langquist maakt het plaatje compleet. ‘Snakes Of Goliath’ is ook een moddervet nummer dat best op ‘The Door To Doom’ had mogen staan. Het nummer sleept zich lekker draag voort waardoor de gitaarsolo aan kracht wint.

Als 3e volledig nummer treffen we ‘Porcelain Skull’ aan en dat is wel een verassing omdat het ook te vinden is op ‘The Fire I Long Fore’ van Avatarium. Die lekkere versie is uiteraard voorzien van de prachtige vocalen van Jennie-Ann Smith, deze met Langquist op zang mag er eveneens wezen maar de versie van Avatarium is toch echt stukken beter. Het nummer is veel meer op het lijf geschreven van Jennie-Ann wiens vocalen het nummer veel meer diepgang geven.

Kortom een lekker tussendoortje van deze Doom toppers waarvan gezegd moet worden dat het als geheel vet klinkt maar je je niet moet laten misleiden door het gegeven dat er 6 nummers opstaan terwijl het er eigenlijk maar 3 zijn. (80/100) (Napalm Records)

Tracklist:

01. The Pendulum

02. Snakes Of Goliath

03. Sub Zero

04. Aftershock

05. Porcelain Skull

06. The Cold Room

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ