Axxis – Retrolution

Facebookrssmail

Axxis is zo’n Duitse metalband die al een eeuwigheid meegaat maar die in de lage landen zelden of nooit potten kon breken. Jammer eigenlijk wat zanger Bernhard Weiss en zijn kornuiten speelden in mijn vorig journalistiek en organisatorisch metalleven een van de meest gesmaakte akoestische sets ooit. Van einde en ver kwamen toen mensen afgezakt naar mijn geboortedorp om de band aan het werk te zien. Niet dat het een stormloop was, maar de band speelde in zijn geschiedenis zo sporadisch in Belgenland dat de enkele fans die ze hier hadden op post waren.

‘Retrolution’, het nieuwste geesteskind van Weiss, is ondertussen al het vijftiende studioplaatje van dit Duitse kwintet dat ook hierop weer garant staat voor een stevige portie melodieuze metal dat luisterperspectief kan bieden aan zowat alle liefhebbers van het genre die de moeite willen doen om deze onderschatte band eens uit te checken. Songs als opener ‘Burn Burn Burn’, ‘Dreamchaser of Rock The Night’ zijn oerdegelijk up tempo rockers die ook anno 2017 lekker modern klinken.

Axxis is er ook de band niet naar om alleen maar te teren op het verleden. De heren proberen zonder hun genre te verloochenen de muzikale grenzen in de stijl te verleggen en te moderniseren, iets waar ze op deze ‘Retrolution’ zonder probleem in slagen. Luister maar eens naar ‘The World Is Mine’ of ‘This Is My Day’.

De beste omschrijving van ‘Retrolution’ is een album dat gevuld is met songs die zowel de oude glorietijd van de Duitse heavy metal doen heropleven maar waarop ook songs staan die meer passen in het melodieuze heavy rock genre zoals dat vandaag de dag gebracht wordt.

(80/100, Phonotraxx)

Tracklist:
1. Burn! Burn! Burn!
2. All My Friends Are Liars
3. Dream Chaser
4. Burn Down The House
5. Rock The Night
6. The World Is Mine
7. Do It Better
8. Queen Of The Wind
9. Seven Devils
10. This Is My Day
11. Somebody Died At The Party
12. Heavy Metal Brother
13. Welcome To My Nightmare
14. Demons Dare To Stay (Bonustrack)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ