Shakra – Mad World

Facebookrssmail

Shakra is een Zwitserse band opgericht in 1997. Na het derde album ‘Power Ride’ (2001) wordt zanger Pete Wiedmer wegens gezondheidsredenen vervangen door Mark Fox en begint het balletje pas echt te rollen voor Shakra. Het vierde album ‘Rising’, uitgebracht in 2003 haalt de Duitse en Zwitserse album charts en bezorgt ze optredens op het prestigieuze ‘Bang Your Head’-festival. Ook mogen ze onder andere fungeren als openingsact van Iron Maiden en Guns ‘N’ Roses. 

Kort na het uitbrengen van album nummer zeven ‘Everest’ (2009) verlaat Mark Fox Shakra. Zijn vervanger is John Prakesh met wie de albums ‘Back On Track’ (2011) en ‘Powerplay’ (2013) worden opgenomen. John Prakesh verlaat in 2014 de band en zanger Mark Fox keert in 2015 terug op het oude nest. 

‘Mad World’ is Shakra’s twaalfde album en bevat niets wat we al niet kennen. Het hele album lang krijgen we oerdegelijke maar helaas ook zeer voorspelbare Metal voorgeschoteld. Alle nummers zijn overwegend Midtempo gespeeld op de afsluitende verplichte ballad ‘New Tomorrow’ na. Het is allemaal ontzettend veilig. Op geen enkel nummer wordt er eens een keertje buiten de lijntjes gekleurd. Voorspelbaarheid troef derhalve. 

Beste nummer van het album is het Bluesy ‘When He Comes Around’. Het geluid is dik in orde en klinkt als de spreekwoordelijke Zwitserse klok. Mensen die het eerdere werk van Shakra goed te pruimen vinden en/of bands als Pretty Maids, Bonfire en landgenoten Gotthard tot hun favorieten rekenen kunnen dit album met een gerust hart aanschaffen. 
(72/100) (AFM)     

Tracklist:

1 Fireline (3:50) 
2 Too Much Is Not Enough (3:41) 
3 A Roll Of The Dice (4:25) 
4 Mad World (3:47) 
5 When He Comes Around (3:50) 
6 Thousand Kings (4:23) 
7 I Still Rock (3:00) 
8 Fake News (3:50) 
9 When It All Falls Down (4:25) 
10 Turn The Light On (3:32) 
11 Son Of Fire (4:17) 
12 New Tomorrow (5:08) 

Line Up:

Mark Fox – Vocals 
Thom Blunier – (Lead)Guitars 
Thomas Muster – (Rhythm)Guitars 
Dominik Pfister – Bass 
Roger Tanner – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ