Sydney Fate – Silicon Nitride

Facebookrssmail

Sydney Fate is een Metalcore band afkomstig uit Cardiff, Zuid-Wales. Zoals zoveel bands begonnen als een High school bandje opgericht door zanger/gitarist Bailey Edwards. Na een periode van verschillende bezettingswisselingen heeft Sydney Fate in 2018 een stabiele Line Up en brengen ze in december van datzelfde jaar in eigen beheer hun debuut EP ‘Sound Alive’ uit. In 2019 tekent Sydney Fate bij het Amerikaanse label Eclipse Records dat nu dus hun debuutschijf uitbrengt.

Sydney Fate heeft 2 zangers. De al eerder vermelde Bailey Edwards die zijn gitaar aan de wilgen heeft gehangen en zich nu volledig richt op de cleane zang en verantwoordelijk is voor de meer dan uitstekende composities. De screams zijn afkomstig van Adam Rapado.

Opener Tacenda laat meteen horen waar Sydney Fate voor staat. De band beperkt zich niet tot alleen Metalcore maar verwerkt ook alternatieve Rock en zelfs Britpop in hun muziek. ‘Sound Alive’ is hier ook weer een mooi voorbeeld van. De cleane vocalen van Bailey Edwards vormen een mooi contrast met de screams van Adam Rapado. ‘Falling Forward’ is verreweg het hardste nummer van ‘Silicon Nitride’. Vooral het gitaarwerk in dit nummer bevalt me prima.

‘Courthouse Problematic’ is Metalcore in een Foo Fighters jasje. Een beetje vreemd maar wel lekker. Het ingetogen ‘Chelsey Grin’ is een welkom rustpuntje in het midden van het album en komt de afwisseling zeker ten goede. Daarna pikt Sydney Fate draad weer op met ‘Oceans’, ‘Home’ en afsluiter ‘Sweet Anticipation’. Beste nummers zijn ‘Tacenda’ en ‘Sound Alive’ waar ook video’s van gemaakt zijn en ‘Courthouse Problematic’. Sydney Fate is een veelbelovende jonge Metalcore band die zich weet te onderscheiden door het schrijven van goede nummers en de meer dan uitstekende zang van Bailey Edwards. Ik voorspel Sydney Fate san ook een goede toekomst. Hou ze in de gaten! (83/100) (Eclipse Records)

Tracklist

1 Tacenda (4:31)
2 Sound Alive (5:26)
3 Falling Forward (4:45)
4 Courthouse Problematic (4:39)
5 Chelsey Grin (2:57)
6 Oceans (4:33)
7 Home (4:47)
8 Sweet Anticipation (3:54)

Lineup

Bailey Edwards – (clean) Vocals
Adam Rapado – Vocals (screams)
Owen Whittaker – Guitars
Dominic Evans – Guitars
Thomas Atkinson-Turner – Bass
Kristian ‘Terry’ Collins – drums
Leu Llewellyn – Keyboards.      

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ