Testament – Titans Of Creation

Facebookrssmail
Testament - Titans Of Creation

Hier is ie dan! De nieuwe schijf van Thrash grootheid Testament. ‘Titans Of Creation’ is al weer het 13e studioalbum van Testament. Sinds het legendarische debuut ‘The Legacy’ (1987) brengt Testament met de regelmaat van de klok albums uit die mij eigenlijk nooit teleurstellen. Zelfs de wat mindere albums zoals ‘Souls Of Black’ maken nog regelmatig hun rondjes in mijn CD-speler.

Echt vernieuwend is Testament nooit geweest maar ze beschuldigen van gemakzucht en terugvallen op een beproefd recept kan ook niet gedaan worden. Uitstapjes naar Death Metal zoals op hun in 1997 uitgebrachte album ‘Demonic’ zijn ook op ‘Titans Of Creation’ aanwezig. Luister maar eens naar het furieuze ‘Curse Of Osiris’. Ook de Black Metal fans worden niet vergeten met het uitstekende ‘Night Of The Witch’ met screams van gitarist Eric Peterson.

Dit even terzijde, Eric Peterson heeft met Dragonlord twee uitstekende Black Metal albums gemaakt waarop hij niet alleen gitaar speelt maar ook de vocalen verzorgt. Ook tekstueel mogen we niet klagen en gaan over donkere thema’s. Opener ‘Children Of The Next Level’ gaat over de Heaven’s Gate sekte die uiteindelijk eindigt in een massa zelfmoord van 39 sekteleden  in 1997.

Een ander duister thema wordt behandeld in het downtempo gespeelde ‘City Of Angels’ wat gaat over Richard Ramirez, een serie moordenaar actief in de jaren tachtig en bekend onder de naam The Night Stalker. Het geluid was in handen van top producer Andy Sneap en dat is te horen. Het album klinkt als een klok. Beste nummers van het album zijn het progressieve ‘Symptoms’ wat overigens gaat over geestesziekten en geschreven is door gitarist Alex Skolnick. Dit is te horen, aangezien het gitaarwerk op dit nummer nog indrukwekkender is dan op de rest van het album.

Verder wil ik ‘Code Of Hammurabi’ er nog uitpikken met een hoofdrol voor de beste ritmesectie in de Thrash Metal, drummer Gene Hoglan en bassist Steve DiGiorgio. Vooral het begin en het middenstuk van het nummer is smullen geblazen. Zijn er dan helemaal geen puntjes van kritiek? Jawel, zo is het refrein van ‘Dream Deceiver’ identiek aan dat van ‘He’s A Woman, She’s A Man’ van The Scorpions en grijpt Testament ook regelmatig terug naar riffs en ideeën van voorgaande albums. Ook het overbodige uittrootje ‘Catacombs’ is een vullertje en had beter als eerste nummer op het album kunnen staan als intro. Al met al een welkome aanvulling op het toch al niet misselijke oeuvre van één van de beste Thrash bands van deze planeet. (83/100) (Nuclear Blast). 

Tracklist

1 Children Of The Next Level (6:14)
2 WWlll (4:48)
3 Dream Deceiver (4:59)
4 Night Of The Witch (6:32)
5 City Of Angels (6:43)
6 Ishtar’s Gate (5:09)
7 Symptoms (4:58)
8 False Prophet (4:55)
9 The Healers (4:23)
10 Code Of Hammurabi (4:52)
11 Curse Of Osiris (3:25)
12 Catacombs (2:02)

Lineup

Chuck Billy – Vocals
Gene Hoglan – Drums
Steve DiGiorgio – Bass
Alex Skolnick – Guitars
Eric Peterson – Guitars.        

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ