Bonfire – Fistfull of Fire

Facebookrssmail
Bonfire - Fistfull of Fire

Bij de Duitse band Bonfire rollen de nieuwe releases zo van de band , alsof het ze geen moeite kost. Het nieuwe album ‘Fistfull of Fire’ is hun negentiende studio album alweer en hun zesde in 5 jaar? De band die afkomstig is uit Ingolstadt bestaat inmiddels alweer 34 jaar en er zit nog maar weinig sleet op en op het nieuwe album is daar helemaal nis van te merken.

Nieuwe man in de band is Andre Hilgers die de die de drumvellen op de nieuwe plaat flink geselt. Bij de opener ‘The Joker’ wordt je even op het verkeerde been gezet, maar al gauw wordt dit instrumentale nummer sneller en agressiever en loopt over in het tweede nummer ‘Gotta Get Away’ dat direct diepe indruk maakt. En dat doet de hele band op deze plaat.

De ritmesectie speelt zeer strak, bijtende gitaarsolo’s en zanger Alexx Stahl zingt werkelijk nog als een jonge god. Dat Bonfire een ballad kan maken hebben ze in verleden al vaak bewezen, maar ‘When An Old Man Cries’ is misschien wel hun mooiste. Daarna volgt de geweldige single ‘Rock ‘n Roll Survivors’. En met ‘Fire And Ice’ dat een lekkere rocker is zijn we nog maar halverwege. Bonfire vervolgt met ‘Warrior’ dat aan Bon Jovi doet denken, superieur gezongen door Alexx.

Op het nummer ‘Fire Etude’ wordt een heus gitaar duel uitgevochten en gaat over in het nummer ‘Breaking Out’, waar alles nog eens dunnetjes over gedaan wordt.

‘Fistful of Fire’ is een nummer met een boodschap over onze wereld en gaat zeker een live favoriet worden. Na het instrumentale ‘The Surge’ komt het nummer ‘The Gloryland’ en natuurlijk hebben al die Duitse bands pattent op zulk soort nummers. Scorpions en Wolfpakk in het bijzonder, maar dit nummer is op het lijf geschreven van Alexx.

En dan als klap op de vuurpijl volgt onverwacht nog de kers op de taart. Een akoestische versie van het nummer ‘When An Old Men Cries’ en dit nummer wordt op zo’n geweldige manier gebracht dat het het origineel gigantisch overstijgt. De grootste successen van Bonfire liggen natuurlijk in de tachtiger jaren, maar het is een prestatie van jewelste voor de heren om na zovelen jaren nog met zo,n top album te komen. Ik wil nog wel eens zien welke hardrock band dit kan overtreffen. (95/100 ) AFM Records

Setlist :

01 – The Joker
02 – Gotta Get Away
03 – The Devil Made Me Do It
04 – Ride The Blade
05 – When an Old Man Cries
06 – Rock ‘N Roll Survivors
07 – Fire and Ice
08 – Warrior
09 – Fire Etude
10 – Breaking Out
11 – Fistful of Fire
12 – The Surge
13 – Gloryland
14 – When an Old Man Cries ( acoustic version )

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ