The Agonist – Five

Facebookrssmail

683_the-agonist1Toen 2 jaar geleden zangeres Alissa vertrok naar Arch Enemy dacht iedereen dat het wel afgelopen zou zijn met The Agonist, maar niets is minder waar en de band kwam sterk terug met nieuwe zangeres Vicky Psarakis. ‘Five’ is inmiddels het tweede album met Vicky als frontlady en die heeft haar draai inmiddels gevonden in de band.

De richting van de band met Vicky is wat breder geworden, iets toegankelijker, nog steeds extreem maar met wat meer diversiteit. ‘The Moment’ trapt af, en laat horen dat de melodieuze metalcore nog steeds staat als een huis. Hier en daar trekken ze stevig van leer en gaat het gas er goed, zoals in ‘The anchor and the sail’, en ‘The game’. Bij sommige nummers heeft de heldere zang de overhand zoals in ‘The Ocean’, en dan merk je dat daar wel haar sterke kant ligt qua stem. ‘The Raven Eyes’ laat weer een andere kant van de band horen, en is een acoustisch gespeeld nummer, dat een beetje jazzy aandoet.

Vervolgens doet instrumentaaltje ‘The Wake’ dan weer heel orkestraal aan, bijna klassiek, waarna het geweld weer losbarst bij ‘The Ressurection’, waar Vicky haar strot weer opentrekt. Dit nummer doet dan weer wat meer aan het oude werk denken, net als ‘The Villain’ waarbij de band weer stevig van leer trekt. Kwaliteit staat voorop bij The Agonist, het is dan ook een strakke band, die goeie nummers weet te brengen en met Vicky een boegbeeld hebben waar ze verder mee kunnen komen. Door de grotere diversiteit zal de muziek ook zeker een breder publiek aanspreken.
‘The pursuit of emptiness’ doet vervolgens een beetje aan Halestorm denken, waar Vicky qua stem ook wel wat weg van heeft. Bij ‘The man who fell to earth’ gaat het gas er weer even af, zo ook bij ‘The Trail’ dat wat ingetogen begint, en lekker opbouwt. Waarna de Hozier cover ‘Take me to church’ het album waardig afsluit in Agonist stijl.

The Agonist heeft met dit vijfde album laten zien dat ze er zijn, en blijven, en een gevestigde naam willen worden, goed op weg zou ik zeggen bij deze!

(8/10, Napalm Records)
Tracklist:
• The Moment
• The Chain
• The Anchor and the Sail
• The Game
• The Ocean
• The Hunt
• The Raven Eyes
• The Wake
• The Resurrection
• The Villain
• The Pursuit of Emptiness
• The Man who fell to Earth
• The Trail
• Take Me to Church (Bonus)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ