Ignea – The Realms Of Fire And Death

Facebookrssmail
Ignea – The Realms Of Fire And Death

De Oekraïense metal band Ignea komt met hun derde volwaardige studioalbum aanzetten. De groep wordt gerekend tot de moderne metal gemixt met elektronische en folk invloeden en wisselt clean vocals af met grunt.

Ignea bestaat uit een vijftal muzikanten. De frontvrouw Helle Bogdanova zingt zoals eerder gezegd dus zowel clean als grunt. Ze doet een beetje denken aan andere female fronted metal bands als Lacuna Coil, maar is op haar eigen wijze toch weer uniek. De groep bracht voorheen alles nog zelf uit, maar ze hebben inmiddels een platencontract. Ze bestaan als Ignea sinds 2015. In 2013 bracht de groep de EP ‘Sputnik’ uit onder een andere naam, Paraliax. Die is opgericht in 2011.

Het nieuwe album ‘The Realms Of Fire And Death’ is een concept album wat in drie delen is opgesplitst. Elk deel bestaat dan weer uit drie nummers. De plaat bestaat uit tien nummer. Dit komt omdat Ignea voor het eerst heeft besloten een nummer in de eigen taal uit te brengen. Het tiende nummer is de Engelse variant van dat nummer. In elk deel wordt een bepaald aspect van vuur en dood vanuit een andere perspectief bekeken.

Waar Ignea op eerder werk wat meer naar de symfonische kant leunde, gaat dat voor dit album minder op. Op de nieuwe plaat gaan ze meer de melodische kant op. Dit komt vooral naar voren via de elektronische beats of de synths.

Het nummer in de moedertaal is beter dan de Engelse versie. Er wordt met meer emotie gezongen, het is alleen jammer dat het merendeel van de mensen de oorspronkelijke versie niet kan verstaan. Bogdanova wisselt op de meeste nummers af met clean en grunt. Op ‘Too Late To Be Born’ is dit niet het geval, hier wordt alleen de grunt gebruikt en is dan ook het stevigste nummer op de plaat. Hoe anders is dan ‘What For’. Dit is een folk nummer totaal anders dan de rest op de plaat. Hiermee laat de zangeres zien hoe mooie haar zuivere vocals zijn.

Het is toch een beetje gek om juist bij je eerste concept album te kiezen voor een nummer in je eigen taal, zeker als je geboren bent in een land waarvan de taal nou niet bekend staat als een van de wereldtalen. Hierdoor mis je een deel van het verhaal. Dan zou je naar nummer tien moeten gaan en dan weer naar nummer 3. Muzikaal zit dit album prima in elkaar, de zangeres steekt er wel met kop en schouders bovenuit. Echt een nummer wat in je hoofd blijft hangen staat er niet op, maar een degelijke plaat is het zeker. (71/100) (Kadabra Music)

Tracklist:

1. Queen Dies
2. Чорне Полум’я
3. Out Of My Head
4. Í Tokuni (Eivør-cover)
5. Too Late To Be Born
6. What For
7. Gods Of Fire
8. Jinnslammer
9. Disenchantment
10. Black Flame (Bonustrack)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ