FM – Synchronized

Facebookrssmail
FM – Synchronized

FM is een band die al jaren mee gaat, een band waarvan je weet wat je kunt verwachten. Lekkere melodische AOR. Al vanaf de jaren 80 is de groep actief met een tussenpauze. Daarna brengen ze aan de lopende band albums uit. Ook op het inmiddels twaalfde album is FM weer zoals FM altijd is geweest, AOR recht uit de 80’s.

FM is opgericht in 1984 door de broers Steve en Chris Overland. Daarbij werden Pete Jupp en Merv Goldsworthy toegevoegd. Twee jaar later kwam hun debuutalbum ‘Indiscreet’ uit. Hiermee scoorde ze gelijk een hitje ‘Frozen Heart’. In 1989 behaalde FM zijn grootste successen met het album ‘Tough It Out’.

In 1995 besloot de band ermee op te houden. Twaalf jaar later was er een eenmalige reünie als headliner op het Nottingham Rock City festival. Door de vele positieve reacties kwam er toch een permanente reünie. FM was officieel terug . Sindsdien brengen ze dus aan de lopende band albums af van kwaliteit.  

‘Synchronized’ is wederom een plaat zoals de rest van FM klinkt. Typische jaren 80 melodische rock. Pakkende harmonische refreinen, uptempo nummers met uiteraard de onmisbare ballads gemixt.  De stem van Steve Overland blijft ijzersterk en wordt niet ouder. Ook de instrumentatie is weer prima verzorgd. Met name gitarist Jim Kirkpatrick is goed op dreef en komt met fijne solo’s aanzetten. Het blijft toch verbazen dat de heren zoveel pakkende nummers kunnen blijven maken.  

Met 12 nummers van allen meer dan 4 en de helft boven de 5 is het wel wat aan de lange kant. Individueel zijn het geen slechte nummers, maar omdat het praktisch veel van hetzelfde is, kan het voor sommige te lang duren als het album van begin tot eind opstaat.

Het album opent met een van de sterkste nummers van de plaat. Titelnummer ‘Synchronized’ heeft misschien we een van de beste refreinen van deze plaat, overall genomen verder een lekker ritme. ‘Broken’ is een ideale, cliché naam voor een ballad. In dit geval is het geen ballad, maar een vlot nummer met een goede riff. Het intro ‘Walk Through The Fire’ is vrijwel identiek aan het intro van 80’s hit ‘Broken Wings’ van Mr. Mister.

‘Synchronized’ is een prima album, het duurt alleen te lang. Verder is er weinig op aan te merken. Origineel is het niet, maar de formule werkt nog steeds en wordt na al die jaren nog naar behoren uitgeoefend. Fans weten wat ze van FM kunnen verwachten en ook in 2020 verslappen ze niet. (80/100) ( Frontiers Music s.r.l.)

Tracklist:

 1. Synchronized
 2. Superstar
 3. Best Of Times
 4. Ghost Of You And I 
 5. Broken
 6. Change For The Better
 7. End of Days
 8. Pray
 9. Walk Through The Fire
 10. Hell Or High Water
 11. Angels Cried
 12. Ready For Me
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ