Oz – Forced Commandments

Facebookrssmail
Oz - Forced Commandments

Oz is een Finse Heavy Metal band en loopt al heel wat jaartjes mee. Opgericht in 1977, wegens gebrek aan succes opgeheven in 1991 en in 2010 weer heropgericht.Hun tweede album ‘Fire In The Brain’ is een klassieker in het genre en heeft de band een Cult-status bezorgd. Het grote succes blijft echter uit door verschillende factoren, een beetje hetzelfde verhaal als dat van Anvil.

De muziek op ‘Forced Commandments’ is niet moeilijk te omschrijven. Heavy/Power Metal op Duitse leest geschoeid. Ouderwetse stampers met veel op klassieke leest geschoolde gitaarsolo’s a la Accept en Helloween. Ook de zeikerige koortjes ontbreken niet evenals de verplichte power ballad ‘Long And Lonely Road’.

Het album bevat niet echt slechte nummers wel twee uitschieters in positieve zin die zich in het midden van het album bevinden. ‘The Ritual’ dat wemelt van de gitaarsolo’s en ‘Spiders’ wat zo op ‘Metal Heart’ van Accept had kunnen staan. ‘Forced Commandments’ is voorzien van een prima geluid, verantwoordelijk hiervoor is Mika Borgersen in samenwerking met de band zelf. Verder pluspunt zijn de teksten die meer diepgang hebben dan die van de doorsnee Power Metal band. Verder een kleine tip voor degenen die dit album willen aanschaffen. Op vinyl staan drie nummers minder dan op de CD-versie. ‘Forced Commandments’ is een middelmatig Heavy/Power Metal album dat gered wordt door het prima gitaarwerk en de rauwe zang van Vince Koivula. (72/100) (Massacre)

Track listing

1. Goin’ Down
2. Prison Of Time
3. Switchblade Alley
4. Revival
5. The Ritual
6. Spiders
7. Long And Lonely Road
8. Liar
9. Diving Into The Darkness
10. Break Out
11. Kingdom Of War

Line-up

Vince Koivula – Lead Vocals
Juzzy Kangas – Guitars, Vocals
Johnny Cross – Guitars, Vocals
Peppi Peltola – Bass, Vocals
Mark Ruffneck – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ