Happy birthday Sonny Sandoval

Facebookrssmail

Paul Joshua “Sonny” Sandoval werd geboren op 16 mei 1974 en is een Amerikaanse zanger en rapper. Hij is vooral bekend als mede-oprichter en de leadzanger van de alternatieve metal band POD.

Sonny Sandoval werd geboren in San Diego, Californië en heeft multiculturele samenstelling, hij werd geboren uit een Hawaiian-Chamorro moeder en een Mexicaans-Italiaanse vader. Hij groeide op in de Otay Mesa, een wijk zuid San Diego. Hij dronk en gebruikte vaak marihuana tijdens zijn tienerjaren. In 1992, toen hij achttien was, stierf Sandoval’s moeder aan leukemie op de leeftijd van 37. Hij begon zijn carrière als MC en trad later toe tot de band Enoch, een band die werd opgericht door Wuv Bernardo, Gabe Portillo en Marcos Curiel. Na het toetreden van Sonny Sandoval werd de naam gewijzigd in POD voluit Payable On Death. Sonny Sandoval zegt zijn muzikale roots te vinden in muzikale stijlen als reggae, rock en rap, die allemaal duidelijk terug te horen zijn in POD.

Met Payable On Death heeft Sonny 10 albums voortgebracht, de debuutplaat, ‘Snuff the Punk’ stamt uit 1994 en het laatste album ‘The Awakening’ verscheen in 2015.

RockMuZine feliciteert Sonny Sandoval met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ