Kenziner – Phoenix

Facebookrssmail

Kenziner is een Finse band en speelt neo-klassieke Power Metal met een prominente rol voor gitaar en toetsen. Het begint allemaal in 1994 wanneer de Finse gitarist-multi-instrumentalist een demo stuurt naar het label van David T. Chastain ‘Leviathan Records’. Chastain hield van wat hij hoorde en moedigt hem aan om door te gaan met het schrijven van eigen materiaal. In 1997 besluit Chastain om het eerste album van Jarno te produceren.

Drummer Dennis Lesh en zanger Stephen Fredrick worden er bij gehaald en zo ontstaat in 1997 daadwerkelijk de band Kenziner. Erg productief is Kenziner niet. Phoenix is pas hun vierde studioalbum. Maar kwaliteit gaat boven kwantiteit zullen we maar zeggen. De voorgaande drie albums en ook dit vierde werkstuk staan garant voor Power Metal van hoog niveau. Het tempo van de nummers op ‘Phoenix’ ligt over het algemeen vrij hoog.

Af en toe wordt er wat gas teruggenomen zoals op ‘Osiris Rising’ en de ballad ‘The Miracle’. Dit zijn dan ook meteen de beste nummers van het album. Vooral zanger Peter ‘Zinny’ Zalesky komt hier volledig tot zijn recht met zijn aan stemgeluid dat sterk doet denken aan dat van Russel Allen van Symphony X. De productie is dik in orde al wordt de ritmesectie wel wat ondergesneeuwd door het gitaarwerk en de toetsen.

De toetsen spelen sowieso een prominente rol op alle albums en ook op dit album van Kenziner. Meestal werkt dit storend maar Kenziner weet hoe ze nummers moeten schrijven waarbij dit niet storend maar juist een extra dimensie toevoegt. De rest van de nummers zijn ook dik in orde met vooral in de nummers ‘Curse Of The Pharaoh’ en ‘To Hell And Back’ heerlijke jaren 80 gitaarriffjes zoals je ze hoort bij Dokken of Van Halen. Al met al een goed (Power)Metal album waar je je geen bult aan zal vallen. (85/100) (Pure Steel Records)

Track List

1 Eye Of Horus (4:23)
2 Listen To The Devil (3:52)
3 Shadow Of The Moon (4:18)
4 Tears Of Destiny (3:38)
5 The Mirror (3:36)
6 Osiris Rising (4:18)
7 Curse Of The Pharaoh (4:35)
8 To Hell And Back (4:20)
9 Phoenix Rising (5:15)
10 The Miracle (4:15)

Line Up

Jarno Keskinen – Guitars
Peter ‘Zinny’ Zalesky – Vocals
Jupi Hjelt – Bass
Ariel Perchuk – Keyboards
Make Lievonen – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ