Rings Of Saturn – Gidim

Facebookrssmail

Rings Of Saturn is een Amerikaanse technische Deathcore band opgericht in 2009 afkomstig uit de welbekende Bay Area. Gidim is hun vijfde album en staat net als hun vorige vier albums weer vol met duizelingwekkende gitaarsolo’s, absurd voor ratelende drums afgewisseld met spacy en sferische momenten. Het spelniveau is ongelooflijk hoog maar resulteert helaas nog steeds niet in ‘pakkende’ nummers. Het blijft van de hak op de tak en Gidim is 3 kwartier muzikale ADHD. 

Op opener ‘Pustules’ mag gitarist Charles Caswell van Berried Alive ook mee shredden en op ‘Hypodermis Glitch’ schreeuwt Dan Watson van Enterprise Earth een partijtje mee. ‘Tormented Consciousness’ wordt opgesierd door gitaarvirtuoos Yo Onityan die evenals drummer Mike Caputo ook mee op tour is geweest met Rings Of Saturn maar beiden geen vaste bandleden zijn. Fans van Obscura, Necrophagist en het eerdere werk van Rings Of Saturn kunnen met dit album zeker uit de voeten. Voor mij persoonlijk is het ondanks het muzikale vakmanschap wat te veel van het goede. 
(75/100) (Nuclear Blast)

Tracklist:

  1. Pustules (4:29)
  2. Divine Authority (3:32)
  3. Hypodermis Glitch (4:27)
  4. Bloated and Stiff (4:36)
  5. Tormented Consciousness (5:02)
  6. The Husk (4:56)
  7. Mental Prolapse (4:33)
  8. Genetic Inheritance (3:56)
  9. Face of the Wormhole (3:41)
  10. Gidim (5:22)
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ