Ancient Curse – The New Prophecy

Facebookrssmail
Ancient Curse - The New Prophecy

Ancient Curse is een Duitse band die al bestaat sinds 1985. Midden jaren 90 brengen ze echter pas hun eerste werk uit. Ruim 20 jaar na dato komen de Duitsers met hun derde album genaamd ‘The New Prophecy’ op de proppen. Ancient Curse speelt Power Metal met wat Speed/Thrash invloeden wat vooral tot uiting komt in het gitaarwerk en dan met name de riffs. De progressieve elementen zitten ‘m voornamelijk in de mooie instrumentale stukken in de over het algemeen (te) lange nummers.

Ancient Curse gaat zich niet te buiten aan muzikale krachtpatserij en ingewikkelde maatsoorten. De band zoekt het meer in energieke, stevige (Power)Metal nummers. Verder onderscheid Ancient Curse zich van de doorsnee Power Metal band door het ontbreken van toetsen maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door het stevige gitaarwerk. Ancient Curse strooit met riffs waar menige Speed/Thrash band jaloers op zou zijn. Deze riffs worden dan geïntegreerd in de voor de Power Metal zo kenmerkende vingervlugge gitaarsolo’s en de ietwat zeikerige zangmelodie-lijnen. Een combinatie die niet altijd even gelukkig uitpakt. Hierdoor is ‘The New Prophecy’ dan ook een wat wisselvallig album geworden.

Ook de lengte van de nummers (het kortste nummer klokt ruim 4 minuten) werkt niet mee om er de aandacht volledig bij te houden. Het album klinkt goed, waarin vooral de gitaren, sterkste troef van de band goed tot hun recht komen. Positieve uitschieters van het album zijn ‘Men Of The Storm’ en ‘Hypnotize’. De cliché ballad ‘Mind Chaos’ vind ik het minste nummer van het album. Mensen die van stevige licht progressieve Power Metal houden zullen zich aan ‘The New Prophecy’ geen bult vallen. (70/100) (Pure Steel Records)

Tracklist

1 We Follow The Signs (7:20)

2 Fire And Ice (5:06)

3 The Shadow (4:09)

4 Men Of The Storm (9:14)

5 Hypnotize (6:23)

6 One Moment of Fortune (7:54)

7 Forever Young (6:38)

8 Mind Chaos (6:22)

9 The New Prophecy (4:47)

Line Up

Pepe Pierez – Vocals/Guitars

Gunnar Erxleben – Guitars

Thorsten Penz – Bass

Matthias Schröder – Drums

Guests Henning Basse en Oliver Palotai 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ