The Treatment – Waiting For Good Luck

Facebookrssmail

De Britse hardrock formatie The Treatment bracht onlangs hun vijfde studioalbum uit. Deze kreeg de naam ‘Waiting For Good Luck’ mee. Het komt ongeveer twee jaar na ‘Power Crazy’. Een band die zonder problemen een tent op zijn kop kan zetten. Echter is het de heren nog niet gelukt echt door te breken bij het grote publiek. Gaat dat nu lukken? 

Deze band heeft al drie keer van zanger gewisseld en dat is ook goed te horen in het soort muziek waar ze mee komen. Met Tom Rampton, die sinds 2017 de leadzanger is, maakt The Treatment hardrock met AC/DC achtige riffs. Rampton heeft een stuk rauwere stem dan voorganger Mitchel Emms.  

Opgericht in 2008 te Cambridge, al speelde ze eerder al samen onder de naam God Sacks Man. We kunnen dus met een gerust hart zeggen dat ze een veel betere naam hebben gekozen. In 2011 kwam debuutplaat ‘This Might Hurt’ uit. In datzelfde jaar gingen ze al op tour met grote namen als Alice Cooper en Thin Lizzy.  

De cover van ‘Waiting For Good Luck’ zal nergens in een lijstje terechtkomen van beste hoezen uit 2021. Gelukkig is de muziek een stuk beter. Het album staat vol met goeie, dikke en herkenbare riffs. Een album waar je vooral niet te veel bij moet nadenken, maar gewoon lekker je (lucht)gitaar erbij pakken en losgaan.  

De nummers die wel redelijk goed blijven hangen zijn leadsingle ‘Rat Race’ en zeker ook het vluggere ‘Hold Fire’. In die laatste hoor je ook heel goed de AC/DC invloeden. Wel is dit ook het beste nummer op de plaat. Ik snap niet zo goed dat ‘Hold Fire’ niet is uitgebracht als single. Live zal dit nummer gok ik een lang middenstuk krijgen. 

Ook ‘Barman’, waarin de band de blues rock laat horen ligt prettig in het gehoor. Halverwege nog een fijne solo, catchy refrein. Wel is dit een ietwat vreemde eend in de bijt, maar daar hebben we het vooral niet te veel over. Alleen maar leuk als er eens iets anders wordt geprobeerd.  

Voor de liefhebbers van een lekkere hardrock riff is dit zeker een plaat die je een keer zou kunnen checken. De grote doorbraak zal dit voor The Treatment niet zijn. Het is allemaal ook zeker niet slecht, maar die ene hit waardoor je een volgende stap maakt zit hier niet tussen ben ik bang. Party hardrock die lekker klinkt en op een zomerse festival dag een bandje is waar je toch wel stiekem benieuwd naar bent. (77/100) (Frontiers Music s.r.l.) 

Tracklist

1.    Rat Race
2.    Take It Or Leave It
3.    Lightning In A Bottle
4.    Vampress
5.    Eyes On You
6.    No Way Home
7.    Devil In The Detail
8.    Tough Kid
9.    Hold Fire
10.    Barman
11.    Let’s Make Money
12.    Wrong Way

Line up

Tom Rampton – Vocals
Dhani Mansworth – Drums
Tagore Grey – Guitars
Tao Grey – Guitar and Bass Guitar

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ