Totengott – Doppelgänger

Facebookrssmail

Totengott is een Spaanse metal band opgericht in 2014. Oorspronkelijk is de band opgericht als een Celtic Frost cover band en in 2014 verscheen de eerste demo met een vijftal Celtic Frost klassiekers. Vanaf 2015 werd er eigen werk geschreven. De in 2016 verschenen demo ‘Totengott’ verschijnt op 11 juli onder de naam ‘Doppelgänger’ via het eveneens Spaanse label Xtreem Music.

Het album kent een drietal nummers en het mag geen verrassing heten dat de muziek enige gelijkenis kent met de muziek van Celtic Frost.  Het nummer ‘Delusion of Negation’ opent met een dreigend intro waarna een zware doomriff het intro overneemt. De gitaar geeft de wending aan en wanneer het tempo omhoog gaat en de vocalen bijskuiten zijn we daar waar we dachten dat we zouden uit komen: Celtic Frost. De vergelijking met de Zwitserse cultband is eenvoudig gemaakt maar het nummer ligt lekker in het gehoor. De kwaliteit van songwriting  is niet van het niveau van de meester Tom Gabriel Fischer maar voldoet.

‘Satan Beside You’  is een meer op doom georiënteerd nummer, de korte tussenstukken de trage riffs doen eigenlijk meer denken aan Triptykon, Tom Gabriel Fischer’s laatste band. Hoewel het nummer niet bruist van de originaliteit kunnen we vaststellen dat het nummer staat als een huis en toch meer dan vermakelijk is. De tempowisselingen en de opbouw van het nummer is sterk, de vocalen van gitarist Chou Saavedra eveneens. Het album sluit af met het titelnummer ‘Doppelgänger’, een nummer van maar liefst ruim 21 minuten. Een nummer dat enigszins afwijkt van het bewandelde pad, de vocalen zijn soms krijsend maar belangrijker is de inzet van keyboards in het nummer. De inzet van deze keyboards is goed gedoseerd en zijn een verrijking voor het nummer. De 21 minuten zijn niets te lang, de velke wendingen houden het nummer spannend van begin tot eind.

Totengott brengt met ‘Doppelgänger’ niets origineels en klinkt bij tijd en wijle enorm als Celtic Frost / Triptykon, desalniettemin is ‘Doppelgänger’ een bijzonder vermakelijk album geworden en voor de liefhebber van genoemde bands een leuk album om de wachttijd op het nieuwe album van Tom G. Warrior c.s. te vullen.

(85/100, Xtreem Music)

Tracklist:
1. Delusion of Negation 08:48
2. Satan Beside You 14:03
3. Doppelgänger 21:31

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ