Electric Mob – Discharge

Facebookrssmail

Als we 100 rockers/metalheads vragen om één band uit Brazilië te noemen, dan is de kans vrij groot dat het merendeel Sepultura zal zeggen. Er is echter sinds 12 juni een debuutalbum uit dat land gekomen van Electric Mob. Deze groep bracht in 2017 al de EP ‘Leave A Scar’ op de markt. Nu anno 2020 ligt dus ook eerste album ‘Discharge’ in de schappen.

Electric Mob is opgericht Curitiba (Brazilië dus) door Renan Zonta achter de microfoon, Ben Hur Auwarter op gitaar, Yuri Elero op de bas en André Leister achter de drums. De groep maakt fijne hard rock die is geïnspireerd op de hard rock uit de jaren 70 en 80. Daar worden dan ook nog wat country en blues elementen bijgevoegd en je hebt een uitstekend werkende mix.

Zanger Renan Zonta is in eigen land zeker geen onbekende. Hij heeft namelijk meegedaan aan de Braziliaanse versie van The Voice. Hij mocht dan niet gewonnen hebben, maar met name via YouTube heeft hij naam gemaakt als uitstekende vocalist. Zijn vocalen hebben wat weg van Nathan James (Inglorious).

‘Discharge’ staat vol lekkere, toegankelijke hard rock. Toegankelijk, zonder gelijk ontzettend commercieel te klinken. Nee, dit album is niet louter gemaakt voor de radio. Dit is hoe Electric Mob wil klinken. Zonta heeft een erg prettige stem om naar te luisteren en een stem die goed past bij de sound. Een fijn randje, niet too much. Verder zijn het met name de riffs die het goed doen. Zoals eerder al vermeld hebben die regelmatig een blues sausje. Op andere nummers is er ook een typisch gitaartje uit de country wereld aanwezig. Als je dit leest lijkt dat misschien geen goede combi, maar het album bewijst het tegendeel. Ook de ballad klinkt prima en is op een strategische plek precies halverwege het album gezet, aangenaam voor de afwisseling.

Lead single ‘Devil You Know’ is goed gekozen. Een energiek nummer, met een leuk country achtige intro dat dan doorgaat in een lekker stevige rocker. Ontzettend pakkende melodie en refrein, een nummer wat blijft hangen en je nieuwsgierig maakt naar de rest. Als de zang begint in het nummer ‘Gypsy Ghost’ schiet er gelijk een andere band in je hoofd. De melodie in de zanglijn en ook het basriffje lijken zo van Red Hot Chili Peppers te komen. Ook in ‘Higher Than Your Heels’ zitten wat elementen die aan de pepers doet denken, met name in de bas, zij het in mindere mate. Leuke toevoeging in dit nummer is zijn de blazers.

In zijn algemeenheid luistert ‘Discharge’ lekker weg. Qua duur zit het rond de drie kwartier, wat gelukkig niet al te lang is. Langer dan dit had het ook niet moeten zijn. Met dit album levert Electric Mob een meer dan prima debuut af. Het label Frontiers noemde ze al een van de meest veelbelovende nieuwkomers van dit jaar. Natuurlijk zeggen ze dat, ook een taak om bands die je onder contract hebt wat te promoten. Met dit statement is niets te veel gezegd, Electric Mob is zeker een veelbelovende band. Een groep die een prima debuut aflevert, eentje waar veel potentie in zit. (85/100) (Frontiers Music s.r.l.)

 1. Awaken (0:33)
 2. Devil You Know (4:11)
 3. King’s Ale (3:50)
 4. Got Me Runnin’ (4:26)
 5. Far Off (4:34)
 6. Your Ghost (5:31)
 7. Gypsy Touch (3:15)
 8. 123 BURN (5:35)
 9. Upside Down (2:37)
 10. Higher Than Your Heels (4:07)
 11. Brand New Rope (3:40)
 12. We Are Wrong (5:32)
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ