CD van de Week: Carach Angren – Franckensteina Strataemontanus

Facebookrssmail
Carach Angren - Franckensteina Strataemontanus

Carach Angren is een Nederlandse (symfonische)Black Metal band en bestaat sinds 2003. De bandnaam is ontleend aan een gebied dat beschreven wordt in J.R.R. Tolkien’s boek The Lord Of The Rings’. Carach Angren betekent in Elfen-taal ‘ijzeren kaken’.

Carach Angren brengt 2 EP’s uit. ‘The Chase Vault Tragedy’ en ‘Ethereal Veiled Existence’. Dit resulteert in een platendeal bij Maddening Media in 2007. Voor dit label nemen ze hun debuutalbum ‘Lammendam’ op. Het album oogst wereldwijd lovende kritieken. Carach Angren onderscheidt zich van andere bands in het genre door het gebruik van verschillende talen in de nummers. Niet alleen Engels maar ook Franse, Duitse en Nederlandse passages worden in de nummers en gesproken stukken geïntegreerd. Het Engels voert wel de boventoon. Verder heeft elk album van Carach Angren een concept.

Zo ook dit zesde werkstuk van de Limburgers. ‘Franckensteina Strataemontanus’ gaat over het leven van de Duitser Johann Conrad Dippel die met zijn omstreden experimenten met overleden mensen schrijfster Mary Shelley inspireerde tot het creëren van het personage Dr. Frankenstein. Drummer Ivo ‘Namtar’ Wijers heeft Carach Angren verlaten in februari 2020. Hij speelt nog wel mee op het album. Violist Nikos Mavridis speelt op ‘Sewn For Solitude’ en Like A Conscious Parasite I Roam’ (solo)Viool. Al met al is ‘Franckensteina Strataemontanus’ een puik album.

De nummers komen het beste tot hun recht als je ze achter elkaar beluisterd. Het geluid is goed, alle details zijn goed te horen door de transparante productie. Iets wat deze muziek wel nodig heeft. De gitaren hadden wat mij betreft wel wat heavier mogen klinken. Vergeleken met de voorgaande albums klinken ze nu wat ieler. Echte uitschieters staan er niet op. Alle nummers zijn van hetzelfde hoge niveau. Persoonlijke favorieten zijn ‘Der Vampir Von Nürnberg’ en ‘Skull With A Forked Tongue’. De liefhebbers van Rammstein raad ik ‘Monster’ aan. Ook de bonus-track ‘Frederick’s Experiments’ is absoluut geen vullertje. We mogen als Nederlanders trots zijn op deze band en dit album (88/100) (Seasons Of Mist)

Tracklist

1 Here In German Woodland (1:35)

2 Scourged Ghoul Undead (5:38)

3 Franckensteina Strataemontanus (3:03)

4 The Necromancer (4:08)

5 Sewn For Solitude (3:52)

6 Operation Compass (6:00)

7 Monster (3:33)

8 Der Vampir Von Nürnberg (6:00)

9 Skull With a A Forked Tongue (5:56)

10 Like A Conscious Parasite I Roam (8:16)

11 Frederick’s Experiments (2:40)

Line Up

Dennis ‘Seregor’ Droomers – Vocals/Guitars

Clemens ‘Ardek’ Wijers – Keyboards/Guitars/Bass

Ivo ‘Namtar’ Wijers – Drums

Guest: Nikos Mavridis (Solo) Violin on track 5 & 10   

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ