Destruction – Born To Thrash

Facebookrssmail

Destruction – Born To Thrash (Live in Germany) Destruction behoeft natuurlijk geen introductie meer. Al actief sinds 1982 en samen met Sodom, Kreator en Tankard vormen ze de Duitse ‘Big 4’. Dit is ondertussen al weer het vierde live-album van Schmier en zijn mannen en het eerste album waarop ze als kwartet op het podium staan. 

Het was oorspronkelijk niet de bedoeling om deze opnames op album uit te brengen maar om toch wat inkomsten te genereren in verband met gemiste optredens te wijten aan de Corona-crisis is dit een slimme vondst. De rekeningen moeten tenslotte toch betaald worden. De opnames stammen uit 2019 toen ze hun net uitgebrachte langspeler ‘Born To Perish’ aan het promoten waren.

Het geluid is goed en de nummers klinken veel voller nu ze twee gitaristen hebben. De inbreng van vers bloed in de vorm van gitarist Damir Eskic en drummer Randy Black heeft Destruction duidelijk goed gedaan. Wat valt er verder over dit album te vertellen? Niet veel nieuws eigenlijk. Veel dingen zijn er (en moeten ook niet) veranderd.

‘Curse The Gods’ is nog steeds de opener net zoals op het 30 jaar geleden uitgebrachte eerste live-album ‘Live Without Sense’. Wat dit album onderscheid van de voorgaande live-albums is dat er twee nummers van het toen net uitgebrachte ‘Born To Perish’ opstaan (Born To Perish en Betrayal) en dat de nummers veel vetter klinken door extra gitarist Damir Eskic. Is dit album onmisbaar in je collectie? Zeker niet, maar wel een welkome aanvulling en goed alternatief bij gebrek aan echte live-gigs. (88/100) (Nuclear Blast Records)

Tracklist

1 Curse The Gods (6:58)
2 Nailed To The Cross (4:28)
3 Born To Perish (5:34)
4 Mad Butcher (4:59)
5 Life Without Sense (8:01)
6 Betrayal (4:10)
7 Total Desaster (4:23)
8 The Butcher Strikes Back (3:30)
9 Thrash Till Death (5:03)
10 Bestial Invasion (6:08)

Line Up

Mike Sifringer – Guitars
Randy Black – Drums
Damir Eskic – Guitars
Schmier – Vocals/Bass       

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ