Happy birthday Vinnie Vincent

Facebookrssmail

Vinnie Vincent werd geboren in Connecticut op 6 augustus 1952 en is een Amerikaans hardrock gitarist. Vinnie is geboren onder de naam Vincent Cusano. Hij is vooral bekend als leadgitarist van de hardrock band Kiss.

Geïnspireerd door bluegrass en rock–’n–roll neemt Vinnie Vincent al op jonge leeftijd de gitaar ter hand. In de jaren 70 neemt hij een album op met de band Treasure dat niet opgemerkt werd. Hij verdiende zijn geld als sessiemuzikant voor artiesten als Dan Hartman. Ook schreef hij muziek voor de televisieserie Happy Days.

Via een wederzijdse vriend kwam Vinnie Vincent in 1982 in contact met Gene Simmons van Kiss. Kiss ondervond op dat moment problemen met Ace Frehley en Vinnie werd uitgenodigd om mee te schrijven aan nummers voor het nieuwe album ‘Creatures of the Night’ en om de gitaarpartijen in te spelen. Zijn naam werd echter niet genoemd op het album. Toen Frehley de band verliet, werd Cusano gevraagd om Kiss te komen versterken. Vincent Cusano veranderde zijn naam naar Vinnie Vincent. Als kostuum en voor zijn schmink nam hij als alter ego een Egyptische krijger. De tournee, de eerste na drie jaar, was geen groot succes in de Verenigde Staten. Na een serie wel succesvolle concerten in Rio de Janeiro in 1983 werd Vinnie ontslagen, onder andere omdat hij persoonlijke problemen had met Gene Simmons en Paul Stanley.

Voor de opnamen van het nieuw Kiss album ‘Lick It Up’ werd Vincent toch weer ingehuurd omdat op zo’n korte termijn niet een nieuwe gitarist kon worden gevonden. Het album, dat onder andere werd gekenmerkt doordat de bandleden voor het eerst zonder make-up verschenen, was erg succesvol. Na de begeleidende tour werd Vincent wederom ontslagen.

Na het ontslag bij Kiss richtte Vinnie de glam rock band Vinnie Vincent Invasion op. Er verschenen 2 albums in de jaren ’80: ‘Vinnie Vincent Invasion’ (1986) en ‘All Systems Go’ (1988). Het laatste wapenfeit van Vinnie Vincent is het album ‘Speedball Jamm’ uit 2002.

RockMuZine feliciteert Vinnie Vincent met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ