Happy birthday Alex Lifeson

Facebookrssmail

Alex Lifeson werd geboren als Aleksandar Zivojinovic in Fernie, Brits-Columbia op 27 augustus 1953 en is een Canadese gitarist die bekend is geworden door zijn optreden in de Canadese prog-rockband Rush.

Alex Lifeson, die eigenlijk Aleksandar Živojinović heet, is een zoon van Servische immigranten die naar Canada verhuisden. In Toronto ontmoette hij ook Jeff Jones en John Rutsey, met wie hij in 1968 de band Rush oprichtte. Nu zit Alex Lifeson al ruim 40 jaar bij de band en reist hij naar elk optreden samen met Geddy Lee, drummer Neil Peart reist zonder de andere bandleden. Naast gitaar heeft Alex Lifeson op de cd’s van Rush ook meerdere instrumenten bespeeld: de bouzouki, de mandola, de mandoline en synthesizer, terwijl hij ook af en toe de achtergrondzang voor zijn rekening neemt.

Alex Lifeson is door de jaren heen de meest stabiele factor geweest, met Geddy Lee die vooral in het begin in en uit de band stapte. Rush produceerde een flinke discografie, laatste album dat verscheen is ‘Clockwork angels’ uit 2012.

RockMuZine feliciteert Alex Lifeson met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ