Evoke – Seeds of death

Facebookrssmail

Een band uit Noorwegen, dan is de kans groot dat je met een band te maken krijgt welke iets in de richting van black metal doet. Is Noorwegen dan zo’n naargeestig land ? Ik zou het niet weten, maar het gehalte black metal bands in Noorwegen is groter dan in menig ander land.

De band waar het nu over gaat is Evoke, afkomstig uit de hoofdstad Oslo. Evoke is nog maar een erg jonge band, want opgericht in 2016. De band is slechts 3-koppig met onder andere frontman Kato Marchant, ook actief als bassist in Black Viper.

Na 2 demo’s verschijnt dan nu het debuutalbum, ‘Seeds of death’. Nu is de stijl niet pure black metal, maar blackened thrash. Zelf omschrijft de band dat ze beïnvloed zijn door de Zuid-Amerikaanse stijlvariant met een vleugje NWOBHM. Zoals al eens bij een eerdere review gememoreerd, hoef je bij de meeste blackened thrash geen woorden vuil te maken aan de teksten, ook bij Evoke hoeft dat niet, satan en dood doen het ook bij hen goed.

Het album duurt iets langer dan een half uur en in een moordend tempo worden de zeven nummers er doorheen gejaagd. Tijd om adem te halen is er nauwelijks, want gas wordt er nauwelijks terug genomen, hetgeen ook gelijk wel een beetje een minpunt is, omdat de nummers daardoor wat inwisselbaar worden. Let wel, slechte nummers zitten er zeker niet bij. Afsluiter ‘Satanic rebirth’ valt daarbij op door het naargeestige intro. Voordeel van maar drie bandleden, is dat de drie instrumenten goed hoorbaar zijn en alleen bij de gitaarsoli er een ritmegitaar op de achtergrond meeloopt. De muzikanten beheersen hun instrument goed, de bas komt er goed doorheen en mag ook continu excelleren, de zang is typisch welke je bij blackened thrash mag verwachten. De productie is gelukkig goed helder, waardoor het geluid niet verzandt in een brij.

Evoke heeft dus zeker talent en bij een volgend album met meer afwisseling in songstructuur kunnen ze een band worden waarmee we rekening moeten houden.

(80 /100) (Pulverised Records)

Tracklist

  1. Deadly revenge
  2. Seeds of death
  3. Souls of the night
  4. Leviathan’s victory
  5. Wrathcurse
  6. Demons of war
  7. Lords of destruction

Line-up

Kato Marchant – Vocals & Guitars

Hans Magnus- Bass

Wilson Urrustarazu – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ