Happy birthday Arve Isdal

Facebookrssmail

Arve Isdal werd geboren 28 augustus 1977 in Bergen, Noorwegen en is ook bekend als Ice Dale, is een Noorse muzikant en producer.

Hij is het best bekend als de gitarist van progressieve black metal band Enslaved . Hij is zeer actief in de Noorse metal scene zowel als een lid van diverse bands en als sessie speler voor andere bands. Na Tom Cato Visnes de hardrockband Audrey Horne verliet, speelde Arve Isdal de baspartijen op hun tweede album ‘Le Fol’ en is nog steeds betrokken bij de band. Hij is tevens lid van de death / black metal band Trinacria, waarin leden van Enslaved en en de noise groep Fe-mail.

Isdal is geïnspireerd door gitaristen zoals Slash, David Gilmour, John Frusciante, Trey Spruance, Jimmy Page, Jeff Beck en The Edge volgens zijn Myspace. Het meest recente werk van Arve Isdal zijn de albums met Ov Hell ‘The Underworld Regime’ (2010), met Audrey Horne ‘Pure Heavy’ (2014) en met Enslaved ‘In Times’ (2015).

RockMuZine feliciteert Arve Isdal met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ