Gotthard – Steve Lee – The Eyes Of A Tiger: In Memory Of Our Unforgotten Friend!

Facebookrssmail

Bij het zien van de titel weten de Gotthard fans gelijk waarom dit album wordt uitgebracht. Steve Lee, de originele zanger van de band, is dit jaar precies 10 jaar niet meer onder ons. Hierop wilde de band eigenlijk een memory concert geven, maar corona stak daar een stokje voor. Vandaar dat dit album dus op de markt komt. Alle nummers worden gespeeld door de bandleden, met de laatste opnames van Steve Lee op zang.  

Al vanaf 1992 zijn de mannen actief. Opgericht door zanger Steve Lee en gitarist Leo Leoni.  De frontman, die voor veel toch HET gezicht van Gotthard was, Steve Lee, kwam in oktober 2010 om het leven bij een motorongeluk. Hiermee leek het einde van de groep in zicht. Iets meer dan een jaar later werd er een nieuwe zanger gebracht met Nic Maeder. Qua stem lijkt hij enigszins op zijn voorganger, maar zoals dat vaak gaat, vinden veel fans toch dat de band geen Gotthard meer is. Zo een charisma en stem had Lee. Dat weten niet alleen de fans, ook zijn bandleden en nieuwe zanger zijn het daar volmondig mee eens. Bij concerten van de groep is het zo dat tijdens ‘Heaven’ Steve Lee op de muur tevoorschijn komt.  

Deze plaat klinkt wel even wat anders als wat je van de mannen gewend bent. Gotthard rockt normaliter behoorlijk, dit album is op één nummer na akoestisch. Het bevat voornamelijk classics van de band in een nieuw jasje, daarbij komen twee nieuwe releases die de groep niet eerder uitbracht. Voor sommige zal dit misschien de power missen die ze van een band als deze verwachten, voor de die hard Steve Lee fans zal dit album misschien wel een emotionele zijn en kan ik me zomaar voorstellen dat er traantjes moeten worden weggepinkt. De band mag dan in Nederland niet al te bekend zijn, groots was deze man echt wel in de rockwereld.  

Een van de twee nieuwe nummers staat tweemaal op het album. Dit was een van de favoriete nummers van Lee. ”Eye Of The Tiger” (Survivor) wordt zowel akoestisch als elektrisch gebracht. En beide mogen er zeker wezen. De band staat onder andere bekend om de goede covers die ze doen en deze kan daar ook weer bij. Het tweede nummer ‘Tarot Woman’, nee geen Rainbow cover, is ook geheel akoestisch. Verder is dit album zoals eerder gezegd gevuld met stripped down versies van klassiekers als ‘Lift U Up’, ‘Heaven’, ‘One Life, One Soul’ en ‘Hush’.  

Dit zal niet iedereen zijn cup of tea zijn en dat kan ik zeker begrijpen. Voor de rocker onder ons is dit daarvoor gewoon te soft. Voor Gotthard fans is dit een mooi album, een tribute aan hun held. De groep heeft mooie arrangementen eromheen weten te maken. Spannend is het zeker niet, het emotionele aspect maakt daarin veel goed. Dit album is met zorg in elkaar gezet. Nu hopen dat het memory concert wat ze in gedachten hadden wel nog ooit plaats zal vinden. (87/100) (Nuclear Blast) 

Tracklist

1. One Life One Soul
2. Let It Be
3. In The Name
4. Lonely People
5. Heaven
6. Need To Believe
7. Lift U Up
8. Hush
9. First Time In A Long Time
10. Tarot Woman
11. And Then Goodbye
12. The Train
13. Eye Of The Tiger

BONUS TRACK:
Eye Of The Tiger (Electric Version) 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ