Queensrÿche – Condition Hüman

Facebookrssmail

queensrycheconditioncdDe Amerikaanse progressieve metal band Queensrÿche is begin jaren ’80 opgericht. De band heeft nog steeds een groot aantal fans en met het nieuwe album ‘Condition Hüman’ hebben ze hun vijftiende album uitgebracht. Hoewel dit album geen echte topper is, heeft iedere track leuke details, en tempo en volume wisselingen. 12 Toegankelijke metal/rock tracks, soms een beetje poppy, waar je met plezier naar kunt luisteren.

‘Arrow of Time’ is in hoog tempo gespeeld en gezongen, waardoor de verstaanbaarheid er een beetje onder heeft te lijden.  Het nummer heeft lekker veel rockend gitaarwerk van Parker Lundgren en Michael Wilton en een pakkende melodie die soms een beetje pop/rock klinkt. Een goede track, maar niet apart of onderscheidend. Wel één die in je hoofd blijft kleven.

‘Hellfire’ heeft een mooi en boeiend intro. Toch weet Queensrÿche dit boeiende niet vast te houden, er zijn te veel extra’s in gemixt, en het ritme en melodie gaan weer iets te veel naar poprock toe. Bulletproof’ heeft ook een super intro, maar tegenstelling tot ‘Hellfire’ blijft deze track boeien. Doordat er minder gerommeld is met mixen komt alles beter uit. Deze track is in balans maar is veel te snel afgelopen.

De titeltrack als afsluiter van het album begint vrij rustig. Scott Rockenfield laat op het nummer verschillende drum-accenten horen en ook de dynamiek in het drummen is hier goed. Bij een aantal andere tracks is dit minder goed. Natuurlijk was de bas al eerder opgevallen. Ook hier laat Eddie Jackson weten dat hij aanwezig is.

Zanger Todd La Torre beschikt over een power stem met een hoog bereik. Helaas is er soms te veel veranderd in de mix. Op de momenten dat muziek en zang puur(der) klinken word je wel geraakt. Bijvoorbeeld in ‘Just us’ klinkt de stem van Todd puur en komt daarmee goed tot zijn recht. Wat wel mooi is gedaan in de mix is dat het geluid mooi verdeeld is over de boxen en mooi overloopt van de één naar de andere. Het liefst met de volumeknop ver open. (7,5/ 10)(Century Media)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ