Happy birthday Al Jourgensen

Facebookrssmail

Allen David Jourgensen werd geboren als Alejandro Ramírez Casas in Havanna op 9 oktober 1958 en is een Cubaans-Amerikaanse muzikant en muziekproducent. Al Jourgensen is het best bekend als de oprichter en frontman van de industrial metal band Ministry. Hij wordt soms gecrediteerd als Alain Jourgensen, Alien Jourgensen, Uncle Al, Hypo Luxa (zijn alias als producer), Dog, Alien Dog Star [6] en Buck Satan. Al Jourgensen is een lid en / of de oprichter van diverse industriële rockbands, als zanger, gitarist en/of toetsenist.

Ministry is een industrial metal band, geformeerd in 1981 door Al Jourgensen. De band begon als een groep die synthrock georiënteerde muziek maakte. Eind jaren 80 veranderde de band zijn geluid in industrial met veel speedmetal invloeden. In 1984 had het een hitje met ‘(Every Day Is) Halloween’. De groep brak definitief door met het vijfde studioalbum, ‘Psalm 69’ in 1992.

Het meest recente werk van Al Jourgensen is met Surgical Meth Machine, met deze band bracht Al dit jaar een album uit dat verscheen via Nuclear Blast.

RockMuZine feliciteert Al Jourgensen met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ