Happy birthday Damian Wilson

Facebookrssmail

Damian Wilson is geboren op 11 oktober 1969 en is een Engels muzikant, songwriter en zanger die is verschenen op meer dan 70 aparte album releases. Damian Wilson is vooral bekend in het progressieve metal genre, als de zanger van Threshold, Headspace en Landmarq. Hij zong en toerde ook met bands en projecten als Star One, Ayreon, Praying Mantis en met Rick Wakeman’s English Rock Ensemble. Als solo-artiest heeft hij 4 solo albums uitgebracht.

Damian Wilson nam zijn eerste plaat op in 1991 met de band Landmarq. Zo was hij te horen op hun debuut album ‘Solitary Witness’ die werd uitgebracht in 1992, gevolgd door een tweede album, ‘Infinity Parade’ (1993) en ‘The Vision Pit’ (1995). In 1993 was Damian te horen op het debuut album ‘Wounded Land’ van de Engelse prog metal band Threshold. Na een korte onderbreking bij Threshold was Damian Wilson wederom betrokken bij de derde plaat ‘Extinct Instinct’, een succesvolle Europese tournee volgde, waarna Damian de groep verliet. Gedurende die tijd werd Damian benaderd door Iron Maiden om auditie te doen en beschouwde hem als een vervanger voor de vertrekkende Bruce Dickinson. Iron maiden koos uiteindelijk voor Blaze Bayley. Vanaf 2010 maakt Damian Wilson deel uit van Maiden United, een coverband met o.a. de Nederlanders Ruud Jolie (Within Temptation) en Stef Broks (Textures).

Naast Threshold is Damian betrokken geweest in tal van projecten waaronder bijvoorbeeld die met Arjen Lucassen, en is hij te horen geweest op albums van bands als: After Forever, Archangel, Alarion en vele andere. Het laatste wapenfeit is het album ‘All That You Fear Is Gone’ van Headspace dat in 2016 verscheen.

RockMuZine feliciteert Damian Wilson met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ