Pride Of Lions – Lion Heart

Facebookrssmail

Iedere AOR-liefhebber heeft wel van Pride Of Lions gehoord of heeft iets in de platenkast staan van deze band, Survivor of The Ides Of March, de twee andere bands waar Jim Peterik een grote vinger in de pap had. Pride Of Lions bestaat sinds 2003 en is opgericht door de al eerder genoemde Jim Peterik en zanger Toby Hitchcock.

‘Lion Heart’ is het zesde album van Pride Of Lions en is net als de 5 voorgaande albums en het live-album ‘Live in Belgium’ verplichte kost voor iedere liefhebber van radiovriendelijke (Hard)Rock geworteld in de jaren 80. Jim Peterik is een grootmeester in het schrijven van nummers met melodie en een catchy refrein en dat toont hij op ‘Lion Heart’ ook weer, dit in combinatie met de vocalen van Toby Hitchcock, 1 van de toppers in het genre, maakt dit album tot een uiterst aangename luisterervaring van een klein uur. De productie is niet slecht maar wat ‘braafjes’. Het had wel wat rauwer en meer ballen mogen hebben, het is tenslotte Rock-muziek. Slechte nummers staan er niet op ‘Lion Heart’. Wel enkele positieve uitschieters, te beginnen met opener en titelnummer ‘Lion Heart’ met zoon Colin Peterik achter de drumkit en Kevin Campbell op bas. ‘Unfinished Heart’, de ballad van het album met een killer gitaarsolo.

‘You’re Not A Prisoner’, het hardste nummer van het album en het allerbeste nummer van het album, ‘Rock & Roll Boom Town’, dat ons een geschiedenislesje geeft over de opkomst en ondergang van de jaren 80 ‘Classic Rock’ scene. Een periode die Jim Peterik van dichtbij heeft meegemaakt. (95/100) (Frontiers Music)

Tracklist

1 Lion Heart (5:01)

2 We Play For Free (3:34)

3 Heart Of The Warrior (4:15)

4 Carry Me Back (4:28)

5 Sleeping With A Memory (4:23)

6 Good Thing Gone (4:27)

7 Unfinished Heart (4:17)

8 Flagship (5:15)

9 Give It Away (4:32)

10 Rock & Roll Boom Town (5:59)

11 You’re Not A Prisoner (5:03)

12 Now (5:52)

Line up

Jim Peterik – Lead Vocals, Background Vocals, Keyboards, Electric and Acoustic Guitar, Percussion

Toby Hitchcock – Lead Vocals

Ed Breckenfeld – Drums and Percussion

Christian Mathew Cullen – Synths and programming

Mike Aquino – Lead and Rhythm Guitar

Klem Hayes – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ