Armored Saint – Punching The Sky

Facebookrssmail

Armored Saint is een US – Heavy Metalband opgericht in 1982. Bekendste bandleden zijn zanger John Bush en bassist Joey Vera. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de muziek (Joey Vera) en teksten (John Bush) op ‘Punching The Sky’.

Met uitzondering van opener ‘Standing On The Shoulders Of Giants’ zijn de nummers bewust wat korter en To-The-Point gehouden. Het is onbegrijpelijk dat Armored Saint met hun klasse niet tot grote act hebben kunnen uitgroeien. Gitaartandem Sandoval/Duncan kan zich moeiteloos meten met de gevestigde duo’s als in Iron Maiden en Judas Priest. Alle nummers worden opgesierd door mooie riffs, dan weer Bluesy en een andere keer puur Metal. Ook de vele (Twin)solo’s zijn om van te smullen. Ook de ritmesectie is van wereldklasse en dan hebben we nog John Bush. Niet voor niets heeft Metallica hem een baantje aangeboden en heeft hij bij Anthrax de microfoon vastgehouden. Het lijkt wel of hij met het verstrijken van de jaren alsmaar beter gaat zingen. Alle nummers zijn van het niveau wat we van Armored Saint gewend zijn. Beste nummers van het album zijn de hardere tracks ‘Missile To Gun’ en afsluiter ‘Never You Fret’. Nummers die het live ook uitstekend gaan doen. Vreemde eend in de bijt is ‘Unfair’, een nummer wat een jaren 90 Grunge-feel ademt mede door de Layne Staley-achtige zang van John Bush. Ook dit is 1 van de hoogtepunten van ‘Punching The Sky’.

Al met al levert Armored Saint een traditioneel US – Heavy Metal album af van hoog niveau wat toch modern klinkt. Dit album gaat hoog eindigen in mijn jaarlijst (99/100)(Metal Blade Records)

Tracklist

1 Standing On The Shoulders Of Giants (6:47)

2 End Of The Attention Span (5:13)

3 Bubble (5:23)

4 My Jurisdiction (4:39)

5 Do Wrong To None (5:06)

6 Lone Wolf (4:19)

7 Missile To Gun (4:23)

8 Fly In The Ointment (5:03)

9 Bark, No Bite (4:19)

10 Unfair (4:04)

11 Never You Fret (4:19)

Line up

John Bush – Vocals

Joey Vera – Bass

Jeff Duncan – Guitars

Phil Sandoval – Guitars

Gonzo Sandoval – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ