Alter Bridge – Walk the Sky 2.0 EP

Facebookrssmail

Om tijdens de tourloze coronatijd toch in the picture te blijven, komt Alter Bridge een jaar na hun laatste release ‘Walk the Sky’ nu met het zoethoudertje, de EP ‘Walk the Sky 2.0’. Eén tijdens de lockdown opgenomen nieuw nummer en 6 live-nummers, daar moeten we het mee doen. De laatste plaat was prima, al bood het nauwelijks nieuwe invalshoeken, al moeten we daar misschien ook niet meer op hopen, zeker zolang ze aan hun lievelingsproducer Michael “Elvis” Baskette vasthouden, die helaas iedere release exact van hetzelfde dicht geplamuurde geluid voorziet.

Het nieuwe nummer ‘Last Rites’ had niet misstaan op hun laatste plaat, maar was daarop ook geen uitschieter geweest. Het is een nogal zwaar, midtempo nummer, met wat dreinerig gezongen coupletten en een niet al te opvallend refrein. Vet, hard, maar geen topper. De livesongs zijn helaas allemaal afkomstig van ‘Walk the Sky’. Dus geen ‘Blackbird’, ‘Open Your Eyes’ of een ‘Rise Today’, om maar wat publieklievelingen te noemen. De nummers zijn wel prima uitgevoerd en gezongen, zoals altijd, al ontbreekt het echte live-gevoel, ook omdat het publiek erg laag in de mix staat. Geluidstechnisch is daar weer die bekende ‘wall of sound’ waar geen nuance of dynamiek in te herkennen is, jammer, maar voor de slechthorende liefhebber waarschijnlijk een verademing.

Als lekkerste live songs noteer ik beide melodieuzere nummers ‘Godspeed’ en ‘In The Deep’ en het afwisselende en epische ‘Dying Light’. Aangezien de live-uitvoeringen geen enkele keer de studioversies overtreffen, raad ik dit tussendoortje alleen aan voor de fans die de verzameling compleet willen hebben. Als je Alter Bridge live wil horen, kies dan voor één van hun andere vier, volledige live albums, die zijn een stuk interessanter. Kortom, deze is alleen voor de échte fans. Ik wacht lekker op de komende soloplaat van Myles Kennedy.
(70/100)(Napalm Records)

Tracklist

1. Last Rites            4:08   
2. Wouldn’t You Rather (live)    4:03   
3. Pay No Mind (live)        4:29   
4. Native Son (live)        4:27   
5. Godspeed (live)        4:28
6. In The Deep (live)        4:03   
7. Dying Light (live)        5:58

Line up

Myles Kennedy –  vocals/guitars
Mark Tremonti –  guitars/vocals
Brian Marshall –  bass
Scott Phillips – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ