Hamka – Multiversal

Facebookrssmail

Metal is als je aan Frankrijk denkt niet het eerste wat in je op komt. Toch komt daar de afgelopen jaren verandering in. Dit komt onder andere door de immense populariteit van Gojira. Power metal krijgt ook steeds meer ruimte. Fairyland, dat een paar sterke platen heeft afgeleverd is hier een goed voorbeeld van. Helaas ligt de band sinds jaar en dag op zijn gat. Er is een band die al een tijd meedraait en ook niet heel productief is: Hamka. Opgericht in 2003 door gitarist en Fairyland toetsenist Wildric Lievin, met sindsdien twee studioalbums, waarvan de laatste net gereleased is. Om de band compleet te maken dacht Wildric aan Elisa C Martin als vocaliste, wie ook op de eerste Fairyland plaat zingt.

Hamka maakt power metal met veel synthesizers en bombast. Daar is op zich niks mis mee, mits je pakkende nummers schrijft. Helaas is dat op deze tweede plaat ‘Multiversal’ niet helemaal geslaagd. Gestart wordt met een intro in de vorm van ‘One Way Journey to the unknown’. Dit is haast een soundtrack voor een film. Vervolgens gaat het over in ‘Worldwar III’. En zo komen op deze 14 nummers tellende schijf onder andere het saaie maar met grunts voorziene ‘Hope’ en het ballad achtige ‘Dark Night Falls’ voorbij. Hoogtepunten zijn wat mij betreft het iets meer up tempo ‘Inner Conviction’ en het slepende ‘Orkanian’s Land’.

Veertien tracks, waarvan een intro, een opvuller en een outro. Het gros hiervan is mid tempo. De meeste nummers bevatten écht wel sterke elementen maar blijven ze niet boeiend genoeg. Ook de zang van Elisa is over het algemeen wat eentonig. Hier had veel meer in kunnen zitten. Zeker omdat het vorige studiowerk twaalf jaar geleden is uitgebracht.

(70/100, Fighter Records)

Tracklist:
1. One-Way Journey to the Unknown 01:44
2. World War III 05:31
3. Earth’s Call 04:09
4. Hope 04:02
5. Inner Conviction 04:57
6. Dark Night Falls 03:57
7. Seaquest 03:40
8. Modern Cowboys 04:45
9. Burning Sands 01:04
10. The Path of Pharaohs 05:09
11. Orkanian’s Lands 05:01
12. Seed of a New World 05:00
13. Multiversal Universal 07:03
14. New Era? 01:25

Album line-up:
Elisa C. Martin – Zang
Willdric Lievin – Gitaar
Julien Negro – Gitaar
Alexandre Ardisson – Bas
JB Pol – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ