Volbeat – Rewind, Replay, Rebound Live In Deutschland

Facebookrssmail

De immens populaire Deense rockband Volbeat komt alweer met zijn derde live album in 15 jaar tijd. Deze keer voornamelijk gebaseerd op de laatste, nogal tegenvallende release ‘Rewind, Replay, Rebound’ (2019), waarvan maar liefst 11 van de 14 nummers dit live document hebben gehaald. Een beetje veel eer voor die toch wat minder succesvolle en wat gezapige plaat. Maar goed, dan blijven er nog 16 andere krakers over gelukkig. Opgenomen tijdens de laatste Duitsland tour, met name in Stuttgart, Keulen en Hamburg, en geproduceerd door vaste kracht Jacob Hansen. Of er een bijbehorende blu-ray volgt, is me nu nog niet bekend. Wellicht dat die later gereleaset wordt, want er zijn wel degelijk filmopnames gemaakt (zie hieronder de clip van ‘Cheapside Sloggers’). 

Voorlopig moeten we het dus doen met het geluid alleen, verzameld op een dubbel-cd of 3 lp’s voor de vinylliefhebber. En dat geluid is prima voor een liveplaat, met precies voldoende enthousiast publiek in de mix voor een lekkere sfeer. Buiten de overdaad aan nieuwe songs valt er verder ook weinig af te dingen op het muzikaal gebodene. Heerlijk die mix tussen Metallica-, Elvis- en Johnny Cash-invloeden, oftewel, de altijd meebrulbare rockabilly-metal op hoog niveau. Aangezien er wat weinig afwisseling zit tussen de nummers onderling, is de volle 27 nummers trouwens wel een hele zit.

Als hoogtepunten noteer ik onder meer de publieksfavorieten opener ‘Lola Montez’, ‘Doc Holliday’ en ‘Sad Man’s Tongue’ (vooraf gegaan door de akoestische Cash-cover ‘Ring Of Fire’). Maar ook een nogal door Metallica beïnvloede ‘Dead But Rising’ of het lekker meedeinende ‘Fallen’ zijn weer top. Het melodieuze ‘For Evigt’ of afsluiter, de snelle ‘Still Counting’ blijven erg catchy rocksongs. En zo zijn er nog veel meer eigenlijk. Echte missers of overbodige drum – of lange gitaarsolo’s schitteren gelukkig door afwezigheid.

‘Rewind, Replay, Rebound Live In Deutschland’ klinkt als de bekende klok, er wordt prima gemusiceerd en de sympathieke Michael Poulsen zingt foutloos en heeft een prettige stem. Eigenlijk valt er dus weinig aan te merken op deze nieuwe live plaat, behalve dat het nou ook weer niet heel veel toevoegt aan de vorige twee. Persoonlijk ben ik qua liveoptredens wat meer visueel ingesteld, zeker met een show zoals Volbeat heeft, zodat ik voor de zekerheid nog even wacht op een mogelijke blu-ray. Maar wil je in deze concert-loze tijden een opwindend optreden horen, sla je slag!
(80/100 – Republic Records)

Tracklist

01. Intro/Lola Montez
02. Pelvis On Fire
03. Doc Holliday
04. Sorry Sack Of Bones
05. The Garden’s Tale
06. Ring Of Fire
07. Sad Man’s Tongue
08. When We Were Kids
09. Slaytan
10. Dead But Rising
11. Fallen
12. Die To Live
13. Seal The Deal
14. For Evigt
15. 7:24
16. Cheapside Sloggers
17. Lonesome Rider
18. Parasite
19. The Everlasting
20. Cloud 9
21. Last Day Under The Sun
22. The Devil’s Bleeding Crown
23. Leviathan
24. Let It Burn
25. Pool Of Booze, Booze, Booza
26. Boa [JDM]
27. Still Counting

Line up

Michael Poulsen – zanger-gitarist
Jon Larsen – drummer
Rob Caggiano – gitarist
Kaspar Boye Larsen – bas

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ