Paradox Community – Omega

Facebookrssmail

Paradox Community is een Duitse band die met het toetreden van bassist Henk Humberg in 2007 het levenslicht ziet. Drummer Thomas Plum en zanger/gitarist Mirko Mucha spelen wel al zo’n dikke 25 jaar samen in andere bands en in de studio als gehuurde krachten. Paradox Community speelt Hard Rock/Heavy Metal met een progressief tintje.

Gezien de ervaring van de muzikanten en de tijd die ze hebben gehad om dit album te maken valt het me toch enigszins tegen. Om te beginnen is het geluid van het album behoorlijk matig. Het klinkt allemaal wat kaal, vooral in de wat rustigere passages. De drums klinken levenloos en de zang is te veel naar voren gemixt. Een ander minpunt is de lengte van het album. De catchy riffs die Mirko Mucha uit zijn gitaar perst blijven niet plakken doordat de nummers te lang zijn. Ieder nummer voelt alsof er geforceerd ideeen voor 2 of 3 nummers in verwerkt zijn. Een editor die er een minuut of 15 uit zou knippen zou dit album meer dan ten goede komen. Is er dan werkelijk niets goeds aan dit album? Jawel hoor, het gitaarwerk van Mirko Mucha is dik in orde. Fijne catchy gitaarriffs en mooie melodieuze gitaarsolo’s. Een verademing tegenover het geshred wat heden ten dage de standaard lijkt te zijn. Ook de progressieve drumpatronen van Thomas Plum leveren een positieve bijdrage. De meeste nummers zijn midtempo maar door de lengte bevatten ze ook snellere stukken en rustige intermezzo’s die overigens niet altijd even goed uitpakken. Beste nummers van het album zijn ‘Silent Sadness’ wat zo op een Iron Maiden album had kunnen staan en ‘No Respect’ wat klinkt als Pantera ‘light’. Bands die enigszins vergelijkbaar zijn, Wicked Maraya en Dr. Butcher maar dan wel een paar klassen minder.

Eindconclusie is dat Paradox Community een leuk album heeft uitgebracht maar je gerust links kunt laten liggen omdat er nog heel wat voor verbetering vatbaar is. (70/100) (Eigen Beheer)

Tracklist

1 White Chapel (5:47)

2 Symbol Of Freedom (5:38)

3 Are We Living In A Dream (6:18)

4 Northern Star (5:22)

5 Desire 2 (4:21)

6 Burning (4:42)

7 Silent Sadness (8:06)

8 Untill We Never Die (6:22)

9 No Respect ( 6:01)

10 Paradox Community (5:36)

Line up

Thomas Plum – Drums

Henk Humberg – Bass

Mirko Mucha – Guitars/Vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ