Faith & Scars – Revolver

Facebookrssmail

We krijgen veel promo’s van nieuwe bands. Niet alles klinkt even aantrekkelijk, maar als erbij staat ”voor de fans van Black Stone Cherry, Shinedown en Alter Bridge” dan is ondergetekende zeer benieuwd hoe die band dan klinkt. Dit was dan ook precies wat er bij de mail van Faith & Scars stond. Zij komen met het debuutplaat aanzetten. In 2016 kwam al wel een EP uit.  

Helaas is er nog niet al te veel informatie te vinden over deze groep. We weten dat ze Faith & Scars heten en dat ze uit verschillende delen van de Verenigde Staten komen. Ze komen samen in Selma. Hun motto: Keep the faith houdt de heren naar eigen zeggen bij elkaar.  

Over het aankomende album zegt de band zelf het volgende: “We’re finding our way as an independent band. We’re working hard to reinvent ourselves at every step of the way. We believe we have done that with this record. We have full faith in ‘Revolver’, and we’re proud to have a product that we can stand behind. Our sights are set & we’re about to take our shot. We just hope you guys enjoy it as much as we do. We are Faith & Scars and this is Revolver”.  

De eerste indruk van het album is een ontzettend goede. Het staat vol met lekker stevige pakkende hardrock. Denk hierbij aan eerdergenoemde Black Stone Cherry achtige nummers, maar dan net ff anders. De southern rock rand die zij hebben is in veel mindere maten aanwezig, de invloeden van de southern rock zijn wel hoorbaar. Lekkere riffjes, catchy refreinen en toch heavy blijven. Met ”slechts” acht nummers vliegt het album werkelijk aan je voorbij, er hadden zeker een paar nummers meer op mogen staan.  

Met opener ‘Long Way Home’ zit je gelijk goed in het album. De zang opent meteen krachtig en zorgt voor je aandacht vanaf de eerste noot. Goede riff, zeer meezingbaar refrein en een fijne solo om het af te maken. In de rock charts zou dit nummer het zomaar eens goed kunnen doen. ‘Nothin Wrong’ is een stevige rocker waar je haast niet op stil kan zitten. Wat echter hét hoogtepunt is van ‘Revolver’ is het nummer ‘Never The Same’. Tekstueel is dit nummer erg sterk, daarbij geeft de goed gekozen melodie de tekst nog een boost waardoor hij harder binnenkomt.  

Faith & Scars bewijst met het album ‘Revolver’ zeer zeker potentie te hebben. Ze brengen toegankelijke hard rock, goede melodieën. Op een festival in de tent stages staat dit garant voor een feest. Ze hebben mij in ieder geval weten te overtuigen om ze in de gaten te blijven houden. Hopelijk gaan ze op deze weg door en is dit niet het laatste wat we van de mannen horen. Een zeer vermakelijk debuutalbum. (85/100) (The label group/INgrooves)  

Tracklist

1. Long Way Home 

2. Rain 

3. Fly 

4. Breathe 

5. No Apologies 

6. Nothin’ Wrong 

7. Never the Same 

8. Lightning 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ