Boneyard – Oathbreaker

Facebookrssmail

Boneyard is een Canadese female fronted Hard Rock band opgericht in 2015. Niet te verwarren met de gelijknamige Spaanse Death Metal band. Oorspronkelijk begonnen als cover band maar de laatste 3 jaar is Boneyard begonnen met het schrijven van eigen nummers. In mei 2019 kruipt Boneyard de studio in om te beginnen aan de opnames van hun debuutalbum. De opnames worden echter aanzienlijk vertraagd door het Corona-virus maar in augustus van dit jaar is het dan uiteindelijk allemaal afgerond met als resultaat dit album.

Allereerst complimenten voor de mooie hoes en het uitstekende geluid van het album. Boneyard heeft dit album in eigen beheer uitgebracht en heeft haar zaakjes wat dat betreft goed voor elkaar. Hoe zit het met de muziek? Boneyard speelt traditionele Metal/Hard Rock met ruimte voor gitaarsolo’s wat tegenwoordig ook steeds zeldzamer wordt. Het geeft de muziek een Classic Rock vibe al is het doorgaans wel wat steviger en neigt het meer naar Metal. Zangeres/gitariste heeft een prettige stem. Denk aan Doro maar dan iets gepolijster. Het eindoordeel van ‘Oathbreaker’ is dat Boneyard zeker potentie heeft maar er nog wel wat wel aan de winkel is. Het is allemaal een beetje te veel van hetzelfde en na het beluisteren van de eerste paar nummers weet je als luisteraar wat je krijgt en helaas verandert dit niet naarmate het album vordert. Het is moeilijk om je aandacht er het hele album bij te houden. Hiervoor lijken de nummers te veel op elkaar en is de opbouw ook te voorspelbaar.

‘Oathbreaker’ is een degelijk en goed New Wave Of Classic Metal album maar ik ben bang dat dat niet voldoende is om op te vallen in de talloze releases die tegenwoordig worden uitgebracht. Volgende keer beter, het talent is aanwezig. (70/100) (Eigen Beheer)

Tracklist

1 Fates Warning (6:10)

2 Gone (4:15)

3 Evil Wings (4:35)

4 Smoke The Sky (4:27)

5 Oathbreaker (4:06)

6 Rat Race (4:42)

7 Monster (4:48)

8 Born Again (4:05)

9 Hope (6:38)

10 Tune Attack (3:31)

11 Catch Me If You Can (3:26)

Line up

Pamtera – Vocals/Guitars

Dennis Cooke – Bass/Rhythm Guitar

Jeff Cunningham – Drums

Grant Tarapacki – Guitars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ