Inverloch – Distance | Collapsed

Facebookrssmail

distancecollapsed_1500Inverloch is een uit het Australische Melbourne afkomstige band, ontstaan uit de reeds in 1993 ontbonden band diSEMBOWELMENT, in 2011 opgericht als d.USK maar al snel de nieuwe naam Inverloch gekozen. In 2012 verscheen de eerste ep ‘Dusk | Subside’ en deze ep werd direct uitgebracht via Relapse Records, op zich al een aanwijzing dat we hier niet te maken hebben met de eerste de beste “Crocodile Dundees” en dat schept dan weer hoge verwachtingen. Het eerste volledige album van het Australische vijftal, ‘Distance | Collapsed’ verschijnt binnenkort wederom via Relapse Records. Muzikaal bevinden de heren zich in een niet alledaags genre, een mengeling van doom, death en misschien wel black metal zorgen voor een origineel geluid.

Het album opent met een voorzichtig intro naar ‘Distance Collapsed (In Rubble)’ en na zo’n 50 seconden krijg je het gevoel alsof je wordt meegezogen met een langs denderende trein met hier en daar een gevoelig stukje gitaarwerk, waarbij je even diep kan ademhalen, om daarna te verzeilen in een een fijn potje brute doom. Smerige vocalen waar je geen boodschappenlijst uit op kunt maken geven het geheel een bruut en duister karakter.

‘From The Eventide Pool’ is een doomdeath nummer waarbij je het gevoel krijgt verdwaald te zijn op een “roadtrip” in de Australische “outback”, loodzwaar met zo af en toe wat hoop gebracht door de subtiele gitaaraanslagen, heerlijk. Het meest brute nummer is toch wel ‘Lucid Delirium’, een death metal nummer met hier en daar een rustpuntje, hard en brutaal eb brengt je terug op aarde.

‘The Empyrean Torment’ is de perfecte mix, bijna 12 minuten wordt je heen en weer geslingerd tussen doom en death – zwaar en bruut, een nummer dat nagenoeg alles in zich heeft wat dat Inverloch te bieden heeft. ‘Cataclysm of Lacuna’ is een onheilspellende afsluiter, de angstaanjagende vocalen gecombineerd met het melodieuze gitaarwerk geven een tegenstrijdig effect. Een heerlijke afsluiter van een dito album.

Inverloch heeft met ‘Distance | Collapsed’ een lekker, gevarieerd album afgeleverd. Muzikaal uitstekend verzorgt met vijf nummers die tot de verbeelding spreken, een album waarmee de heren zeker verder kunnen. Het album verschijnt op 4 maart en is verkrijgbaar als cd, lp en digitaal.

(8/10, Relapse Records)

Tracklist:
Distance Collapsed (in Rubble)
… From the Eventide Pool
Lucid Delirium
Empyrean Torment
Cataclysm of Lacuna

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ