Soilwork – A Whisp Of The Atlantic (EP)

Facebookrssmail

Soilwork behoeft geen nadere introductie bij de (Zweedse) melodieuze Death Metal liefhebber. Soilwork geeft ons nog een mooi verlaat kerstcadeautje met dit album. Officieel wordt ‘A Whisp Of The Atlantic’ uitgebracht als EP ,maar ik ken volledige albums met een kortere speelduur. Waar voor je geld dus.

Titeltrack en openingsnummer ‘A Whisp Of The Atlantic’ is Soilwork’s meest ambitieuze nummer ooit en is een waar Progressief Death Metal meesterwerkje. Ook de overige nummers zijn van uitzonderlijk hoog niveau. Nummer wat ik er verder nog uit wil pikken is afsluiter ‘Death Diviner’ met een heerlijke Tool gitaarriff. Het antwoord op de vraag wie er Bas speelt op dit album moet ik jullie schuldig blijven, dit wordt nergens vermeld maar ik vermoed dat zanger Björn Strid deze taak op zich heeft genomen aangezien hij dat in het verleden ook al meerdere malen heeft gedaan. Soilwork is net als hun landgenoten Opeth een band die elk album blijft verrassingen haar grenzen blijft verleggen. Respect hiervoor!

Verplichte aanschaf voor elke Progressieve Death Metal liefhebber. De reden waarom dit album de maximale score niet krijgt van me is de veels te korte speelduur. Er hadden nog wel een paar nummers bij gemogen wat mij betreft. Maar je kunt het natuurlijk ook zo bekijken : Kwaliteit boven kwantiteit. (98/100)

Tracklist

1 A Whisp Of The Atlantic (16:31)

2 The nothingness And The Devil (5:37)

3 Feverish (5:56)

4 Desperado (3:45)

5 Death Diviner (5:06)

Line up

Björn Strid – Vocals

David Andersson – Guitars

Sven Karlsson – Keyboards

Sylvain Coudret – Guitars

Bastian Thusgaard – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ