John Diva & The Rockets Of Love – The Big Easy

Facebookrssmail

De Duitse groep is alweer toegekomen aan hun derde langspeler. Zoals je aan de hoes wellicht al kunt zien is dit een band die 80’s glam hard rock ten top brengt. Mijn eerste kennismaking met deze band was eens in het voorprogramma van Kissin’ Dynamite.

Dat concert beviel ons toentertijd prima en dus ben ik ze half blijven volgen. Dat was ter promotie van hun debuut. Tweede album ‘American Amadeus’ was een tandje steviger was overall gewoon een sterke plaat, net als het debuut, vol hooks en catchy songs. Nu moet eerlijk gezegd dat er bij deze nieuwe ‘The Big Easy’ die catchy songs niet zo easy uit de pen leken te komen. Het gros van de elf songs (dan tel ik het onnodige introotje niet mee) heeft moeite met blijven pakken. Tijdens het afspelen zing je ze bijna allemaal moeiteloos mee, maar waar je meerdere nummers van vorige albums twee uur daarna nog steeds in je hoofd had, is dat hier slechts bij een stuk of twee het geval.

Eentje daarvan is ‘Runaway Train’. Voor de mensen die deze band ook al even volgen is kun je dit bestempelen als een typisch John Diva nummer. Beetje in dezelfde vibe als Bon Jovi. Dit refrein is dus een echt oorwurm. De achtergrondvocals die het refrein versterken en daardoor nog meer ‘’popt’’. Na het tweede refrein horen we ook een hele fijne, net wat te korte gitaarsolo. Hierna krijgen we ‘Thunder’ wat dan weer net te lang duurt. Het gitaarwerk krijgt in dit nummer meer de ruimte en terecht, echter voor de rest is dit nummer niet noemenswaardig.

‘Back In The Days’ is opnieuw weer een nummer die wél werkt. Mede weer door het ontzettend pakkende refrein. ‘Hit & Run’ hit dan weer niet. Beetje een slappe ballad, iets wat de band nog niet is gelukt. Nog geen enkele ballad weet te raken. Op ‘Boys Don’t Play With Dolls’ horen we dat de boys een nummertje spelen met een blazerssectie, leuke toevoeging waardoor dit nummer direct opvalt.

Het opnieuw een plaat vol de welbekende trucjes en clichés, toch weten John Diva en zijn liefdesraketten die formule succesvol voort te zetten. De groep weet hoe je een catchy song schrijft en al mag deze derde ‘The Big Easy’ dan minder zijn dan de eerste twee, het blijft een plaat die heerlijk weg luistert. Zeker zoals de hoes al aangeeft in de zomer kun je deze met een gerust opzetten als je aan het water ligt. (74/100) (Steamhammer/SPV)

Line-Up:


John Diva (vocals)
Snake Rocket (guitars)
J.J. Love (guitars)
Remmie Martin (bass)
Markus Coolman (drums)

Tracklisting:


01 California Rhapsody 0:53
02 The Big Easy 3:45
03 God Made Radio 3:55
04 Runaway Train 4:46
05 Thunder 4:02
06 Believe 4:34
07 Back In The Days 3:54
08 Hit And Run 4:40
09 Boys Don’t Play With Dolls 3:38
10 The Limit Is The Sky 4:35
11 Capri Style 4:13
12 Wild At Heart 4:08

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ