Happy birthday Mike Patton

Facebookrssmail

Michael Allan “Mike” Patton is geboren in Eureka, Californië op 27 januari 1968 en is een Amerikaanse zanger en componist, die actief is bij diverse muzikale projecten en het meest succes kende met de rock band Faith No More. Mike Patton richtte in 1999 het onafhankelijke platenlabel Ipecac Recordings op.

Mike Patton was van 1988 tot 1998 de leadzanger van de Amerikaanse alternatieve metalband Faith No More. In die periode zong hij ook bij de experimentele rockgroep Mr. Bungle, een band die in 1985 ontstond en die in 2004 werd ontbonden. Andere Patton-bands zijn de in 1999 opgerichte metalformatie Fantômas met drummer Dave Lombardo (ex-Slayer), Trevor Dunn (bass, Mr. Bungle) en Buzz Osborne (The Melvins), en de in 2000 opgerichte band Tomahawk.

Mike Patton componeert en speelt muziek die reikt van avant-garde-jazz, metal en noise tot popmuziek. Hij gebruikt voor zijn teksten, naast Engels, ook Duits, Portugees, Frans, Latijn, en Italiaans (zijn tweede taal). Mike is verder, naast zijn solo projecten, betrokken of geweest bij bands als Tomahawk, Lovage en Dead Cross en deed gast optredens bij bands als Sepultura en Björk. Tevens was Mike Patton als studio muzikant betrokken bij The Dillinger Escape Plan op het album ‘Irony Is A Dead Scene’ (2002).

RockMuZine feliciteert Mike Patton met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ