Evildead – United States Of Anarchy

Facebookrssmail

Evildead is een Amerikaanse Speed Thrash band opgericht in 1987. In 1988 brengen ze de EP ‘Rise Above’ uit waarop 2 eigen nummers en een cover versie van Black Flag’s ‘Rise Above’ staan. Deze EP doet het goed in de undergroundscene en ze winnen veel fans met dit album. In 1989 neemt Evildead voor SPV/Steamhammer hun debuut ‘Annihilation Of Civilization’ op. In 1991 gevolgd door het tweede album ‘The Underworld’, waarbij de muzikale koers ietwat verandert naar een wat gepolijster Metal geluid. Het album wordt in de media goed ontvangen en krijgt overwegend positieve kritieken. In 1992 gooit Evildead de handdoek in de ring om in 2009 weer bij elkaar te komen na talloze verzoeken voor een live reünie optreden. Dit resulteert in een co-headline Tour met Sadistic Intent.

In 2019 kruipt Evildead met producer Bill Metoyer de studio in om ‘United States Of Anarchy’ op te nemen. Op dit album grijpen ze terug naar de wat rauwere Thrash die ze speelden in de jaren 80. Wat als eerste opvalt is het schitterende artwork van Edward J. Repka die onder meer ook verantwoordelijk is voor de mooie hoezen van Death (Leprosy) en Toxik (World Circus). De aandacht is hierdoor dus mee getrokken. Is de muziek net zo opwindend en aantrekkelijk als de hoes? Helaas niet. Evildead levert met ‘Unuted States Of Anarchy’ een goed maar niet bijzonder album af. De muziek ligt in het straatje van Slayer en Exodus en heeft ook wat Punk en Hardcore invloeden die tot uiting komen in de de maatschappijkritische teksten en de schreeuwerige achtergrondvocalen. Aparte vermelding verdient ‘No Difference’ wat begint met een Jazz introotje en je als luisteraar totaal op het verkeerde been zet.

Houd je van 80’s Thrash Metal is dit album zeker iets voor jou. Kritische liefhebbers van het genre raad ik aan om dit album eerst een paar keer te beluisteren alvorens te besluiten om tot aanschaf over te gaan. (75/100) (Steamhammer/SPV)

Tracklist

1 The Descending (3:12)

2 Word Of God (3:04)

3 Napoleon Complex (3:08)

4 Greenhouse (3:59)

5 Without A Cause (3:05)

6 No Difference (4:20)

7 Blasphemy Divine (2:57)

8 A.O.P./War Dance (5:21)

9 Seed Of Doubt (5:27)

10 Planet Claire 2020 (bonustrack) (4:03)

Line up

Albert Gonzales – Guitars

Juan García – Guitars

Rob Alaniz – Drums

Phil Flores – Vocals

Karlos Medina – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ