Happy birthday Dee Snider

Facebookrssmail

David Daniel ‘Dee’ Snider geboren in Astoria (Queens, New York) op 15 maart 1955 en is de zanger van de Amerikaanse hairmetal band Twisted Sister. Snider groeide op in Baldwin. Als kind zong hij in een kerkkoor en in verschillende schoolkoren. Hij ontwikkelde een voorliefde voor kleding die anders was dan die van zijn leeftijdsgenoten en wilde al vroeg zanger in een band worden. Na al in verschillende andere groepen te hebben gezeten werd Snider in 1976 zanger en tekstschrijver bij Twisted Sister, een band die toen nog maar drie jaar bestond en waarmee hij verschillende succesvolle albums maakte.

In 1985 kwam Snider in het nieuws door zijn getuigenis tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse Senaat, die werd gehouden op aandringen van onder andere het Parents Music Resource Center (PMRC). Deze actiegroep, mede opgericht door Tipper Gore, wilde door middel van wetgeving de vermeende verderfelijke invloed van popmuziek op Amerikaanse jongeren terugdringen. Net als John Denver en Frank Zappa verklaarde Snider zich voor de Senaatscommissie tegen deze plannen.

Aan het eind van de jaren 80 ging Twisted Sister uit elkaar, de groep trok bij concerten soms enkele honderden bezoekers, terwijl er duizenden in de concertzaal (of hal) konden. Begin jaren 80 waren de concerten uitverkocht of werden er extra concerten gegeven.

Zanger Dee Snider onderging een operatie aan zijn stembanden en vormde de band Desperado. Na veel verschillende muzikale avonturen werd in 2002 de groep Twisted Sister en Dee Snider weer bij elkaar gebracht. Tussen 2005 en 2015 trad de band ook (weer) regelmatig op grote festivals op, waar de oude krakers, net als in de jaren 80, weer gewaardeerd en meegezongen werden.

Op 20 maart 2015 werd bekend dat de drummer van de band, A.J.Pero was overleden in zijn slaap. Hij was op dat moment op tournee met Adrenaline Mob. In april 2015 maakte de rest van de band bekend er mee te zullen stoppen. Wel staat er nog een afscheidstournee gepland in 2015/16. Hierbij zal Mike Portnoy, Pero’s voorganger bij Adrenaline Mob, als drummer optreden.

2016 was het jaar dat Twisted Sister afscheid nam met een geweldig optreden op Alcatraz festival in Kortrijk. Dee gaat vooralsnog solo verder.

RockMuZine feliciteert Dee met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ