Thunder – All The Right Noises live

Facebookrssmail

Thunder entertaint ook zonder publiek in ‘All The Right Noises – TV Special’ – 13 maart 2021.

Dat het vreemde tijden zijn, weet iedereen nu wel. Nadat vorig jaar talloze releases uitgesteld werden tot het moment dat een nieuw album weer live gepromoot kan worden, begint nu het nu te kriebelen bij platenmaatschappijen en bands en komen er gelukkig wekelijksg weer vele nieuwe albums uit, ook van de grotere namen. De promotionele ondersteuning wordt dan maar via een wereldwijd te bekijken livestream gedaan, naast de interviews natuurlijk. Ook de Engelse classic rockband Thunder moet er aan geloven. Een dag na het uitkomen van het prima en zeer degelijke nieuwe album ‘All The Right Noises’ (zie voor een review elders op deze site), is er de anderhalf uur durende TV-special onder dezelfde naam. Fans konden deze bijwonen voor 17,50 Engelse pond. Was dit het geld waard?

Wie wel eens een concert van Thunder heeft bijgewoond, weet dat dat normaal gesproken een feestje is waar de band zich laat opzwepen door het publiek en vice versa. De fans zijn er deze keer bij via Zoom, dat is anders, maar zo is er gelukkig zowaar toch sprake van enige interactie. Wel zo handig ook tijdens het blokje met vragen halverwege. En de sfeer in de studio onder de bandleden is en blijft opperbest gelukkig, ook zonder overdonderend applaus en een meezingend publiek. Daar zorgt hun gezonde dosis Engelse humor en relativering wel voor.

Tijdens opener en tevens eerste song van de nieuwe plaat, het zeer aanstekelijke ‘Last One Out Turn Off The Lights’, blijkt dat tweede gitarist Ben Matthews wegens ziekte vervangen is door een zekere Rob Harris die zich prima staande houdt. Tevens wordt het geluid, net als op het nieuwe album, aangedikt met twee achtergrondzangeressen en een keyboardspeler. De sound is dan ook prima, de band speelt foutloos en Danny Bowes’ ruige strot doet zoals altijd en nóg altijd zijn excellente werk. In het donkere, spannende en wederom nieuwe ‘ Destruction’ zit een overtuigende solo van songschrijver en gitarist Luke Morley. Na de wat standaard partysong ‘She’s a Millionaires’ volgt een ouwetje, het lekkere ‘The Devil Made Me Do It’. Hierna de eerste single van de nieuwe plaat, het rechttoe rechtaan ‘Going to Sin City’, dat uitnodigt tot meezingen. De erg fijne en in deze tijden meer dan toepasselijke ‘Don’t Forget to Live Before You Die’, die me aan onze Navarone doet denken, volgt. En met de prachtige, typische Thunder ballad ‘I’ll Be The One’ en rocker ‘Serpentine’ eindigt het eerste live-blok.

Het fan-vragenkwartiertje is vermakelijk als break, maar levert veel melige maar weinig opzienbarende antwoorden op, waarna de band gelukkig nog een dik half uur live speelt. Te beginnen met het akoestische en fanfavoriet ‘A Better Man’. Nieuwtje ‘The Smokin’ Gun’ kan prima fungeren als soundtrack bij een western en wordt opgevolgd door hun grootste hit ‘Low Life in High Places’ van het onvolprezen ‘Laughing on Judgement Day’, uit 1992 alweer. Verdere hoogtepunten vinden we in het wederom nieuwe en erg swingende, wat aan Aerosmith refererende ‘Young Man’ en natuurlijk de standaard uitsmijter ‘Dirty Love’ van hun debuutplaat ‘Backstreet Symphony’ (1990).

Thunder maakte er een vermakelijk Brits classic rockavondje van en met 90 minuten waar voor je geld. Weliswaar haalt het het niet bij de échte live-ervaring, maar als alternatief lockdown ‘uitje’ viel dit prima te genieten. En nu allemaal die nieuwe ‘All the Right Noises’ uitchecken!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ