Veel dB’s bij Martyr & Raven in dB’s

Facebookrssmail

DSC_8696-02_Raven_20160623_DB-UtrechtDonderdag 23 juni stond er een avondje ‘old school metal’ geprogrammeerd in het Utrechtse Db’s. Raven is op festival tour en na Graspop werd Nederland aangedaan met shows in Tilburg, Katwijk en na Db’s volgt een optreden op Dokkem Open Air. Support voor deze avond kwam van Martyr en deze heren zijn flink aan de weg aan het timmeren na het uitbrengen van het nieuwe album ‘You Are Next‘.

DSC_8618-01_Raven_20160623_DB-Utrecht

Een thuiswedstrijd voor Martyr in Db’s en een ieder moest er aan geloven. Van zanger Rop van Haren is zijn energieke podium act bekend maar deze avond deed Rop er een flinke schep bovenop. “Scream for me Utrecht!”, galmde door Db’s al in het eerste nummer. Een eerste nummer, ‘Into The Darkest Of All Realms’, zonder het intro van Johanna, dit tot teleurstelling van het jonge meisje. Martyr zette weer een lekkere show neer, van drummer Wilfried Broekman tot baas Rick Bouwman was de spelvreugde weer af te lezen. Nieuwe nummers en oude krakers kwamen voorbij tot vermaak van redelijk gevulde zaal.

DSC_8331-02_Martyr_20160623_DB-Utrecht

Raven, de band rond de broers Gallagher, is inmiddels al weer 42 jaar actief. Met een goed ontvangen plaat ‘Extermination’ in tas hadden de heren de oversteek maar weer eens gewaagt. Mark en John hadden er zin in en toonden zich als ware entertainers, een show vol humor in de bloedhete zaal. Oude krakers als ‘Hard Ride’, ‘Don’t Need Your Money’ en het luid meegezongen ‘Rock Until You Drop’ zette de sfeer en waren voer voor de headbangers. Hier en daar een nummer van de nieuwe plaat ‘Extermination’ maar hoofdzakelijk oude nummers als ‘All For One’ en ‘Faster Than The Speed Of Light’. Bijzonder vermakelijk en het was een genot om te zien hoeveel de broers genoten van het optreden. Gitaarsolo’s en een bassolo het kon niet op, Db’s genoot van iedere minuut. Met de covers ‘Rock Bottom’ en ‘Born To Be Wild’ Kwam er even einde aan even zeer vermakkelijke Raven show en was het hoog tijd het vochtverlies aan te vullen.

Foto’s (c) Dirk van den Heuvel
Meer foto’s in het Facebook album.

DSC_8740-02_Raven_20160623_DB-Utrecht

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ