Happy birthday Lee Kerslake

Facebookrssmail

Lee Kerslake is geboren op 16 april 1947 in Winton, Engeland en is een Engels muzikant, vooral bekend als de oude drummer en backing vocalist voor de rockband Uriah Heep en voor zijn werk met Ozzy Osbourne in de vroege jaren 1980.

In de late jaren 1960 tot begin 1970 speelde Lee Kerslake in een band genaamd The Gods en met hen maakt hij drie albums. In november 1971 trad hij toe tot Uriah Heep en verliet de band in oktober 1979 om vervolgens in april 1982 zich weer bij hen te voegen tot 2007. Hij speelde ook op David Byron’s en Ken Hensley’s solo albums. Op de Firefly album werd hij genoemd als Lee “The Bear” Kerslake, de bijnaam een verwijzing naar zijn baardgroei en de algehele solide lichaamsbouw.

In 1980 ontmoette Lee Kerslake ex- Black Sabbath zanger Ozzy Osbourne bij toeval in een lift in het Kings Cross Hotel in Australië. “Hij was in een hoek met zijn lijfwacht en zijn manager, en ik was in de andere hoek met de mijne, erg grappig”. Ze vormenden de band Blizzard Of Ozz met bassist Bob Daisley en gitarist Randy Rhoads, hoewel de band al snel een Ozzy Osbourne soloproject werd. Lee Kerslake’s werk is te horen op Osbourne’s eerste twee solo-albums, ‘Blizzard van Ozz’ en ‘Diary of a Madman’.

RockMuZine feliciteert Lee Kerslake met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ