Chez Kane – Chez Kane

Facebookrssmail

Chez Kane is een zangeres afkomstig uit Wales die door Frontiers Music nu getekend is als solo artieste. Ze zingt ook samen met haar twee zussen in ‘Kane’D’. In maart heeft ze dit album uitgebracht wat haar veel positieve reacties en aandacht heeft gebracht. Minstens net zo veel credits mogen gaan naar Danny Rexon, gitarist en zanger van de Zweedse band Crazy Lixx die Frontiers Music attendeerde op Chez Kane en ook nog eens alle nummers schreef en het album produceerde.

Alle nummers staan als een huis en zijn op het lijf geschreven voor de stem van Chez Kane. Het is duidelijk te horen dat beide muzikanten fan zijn van de melodieuze Rock zoals die gespeeld werd in de jaren tachtig. Iedere liefhebber van deze muziek wordt op zijn/haar wenken bediend. Er staan stevige Rockers op waarbij de gitaar overheerst zoals ‘Midnight Rendezvous’, maar ook nummers waarbij de toetsenpartijen wat dominanter aanwezig zijn zoals in ‘Defender Of The Heart’ en ‘Die In The Name Of Love’. Ik weet niet exact wie er allemaal op dit album meespelen aangezien elke informatie hierover ontbreekt maar ik vermoed dat Danny Rexon wel wat gitaarpartijen voor zijn rekening heeft genomen en saxofonist Jessie Malloy die verantwoordelijk is voor de mooie saxofoonsolo op het beste nummer van het album opener ‘Better Than Love’ en ook te horen is op afsluiter ‘Dead End Street’. De originaliteitsprijs gaat Chez Kane met dit album niet verdienen maar dat is ook niet de insteek van haar en Danny Rexon.

Dit album is een meer dan geslaagd eerbetoon aan de jaren ’80 Pop/Rock en is uitermate geschikt om af te spelen op een zwoele zomerdag met de ramen en de volumeknop van je auto volledig open. Een echt ‘Feel-Good’ album wat in mijn speler nog vele rondjes gaat maken. Referentiekaders zijn Pat Benatar en Robin Beck (de Pop/Rock nummers) en Bon Jovi, Kiss en Def Leppard (de stevigere nummers) (80/100) (Frontiers Music)

Tracklist

1 Better Than Love (5:09)

2 All Of It (3:34)

3 Rocket On The Radio (5:31)

4 Get It On (4:19)

5 Too Late For Love (4:14)

6 Defender Of The Heart (5:34)

7 Ball ‘N’ Chain (4:37)

8 Midnight Rendezvous (4:00)

9 Die In The Name Of Love (4:10)

10 Dead End Street (5:38)

Line up

Chez Kane – Vocals

Danny Rexon – Composer/Producer

Jessie Malloy – Saxophone on ‘Better than Love’ and ‘Dead End Street’.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ