Happy birthday Tom Petersson

Facebookrssmail

Thomas John Peterson werd geboren 9 mei 1950 in Rockford, Illinois en is beter bekend als Tom Petersson. Een Amerikaanse muzikant die het best bekend is als de basgitarist en medeoprichter van de rockband Cheap Trick. Voordat hij bij Cheap Trick kwam in november 1973, heeft Tom Petersson gespeeld in een aantal bands, waaronder the Bol Weevils, the Grim Reapers, Fuse en Sick Man of Europe. Tom Petersson is begonnen als gitarist maar was al snel overgestapt op bas. Zijn professionele carrière is nauw verstrengeld met Cheap Trick gitarist Rick Nielsen , omdat zij vanaf the Grim Reapers in 1967 met elkaar hebben gespeeld.

Tom Petersson maakte deel uit van de periode waarin Cheap Trick haar klassiekers uitbracht, het debuut uit 1977 ‘Cheap Trick’, ‘In Color’, ‘Heaven Tonight’, ‘Cheap Trick at Budokan’, ‘Dream Police’ en ‘All Shook Up’.

In 1980 was Tom even klaar met Cheap Trick, het leven “on the road” en het continu opnemen van albums en de daaraan verbonden studio tijd werden hem te veel. In die perioden werkte Tom aan een solo album en deed hij live optredens o.a. Carmine Appice and Friends. In 1987 kwam Tom weer terug bij Cheap Trick voor de opnames van het album ‘Lap of Luxury’.

Tot op dit moment is Tom nog altijd actief in de band en onlangs is het 17de studio album, ‘Bang, Zoom, Crazy… Hello’, verschenen.

RockMuZine feliciteert Tom met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ