Happy birthday Charlotte Wessels

Facebookrssmail

Johanna Charlotte Wessels werd geboren in Zwolle op 13 mei 1987 en is een Nederlandse zangeres en geniet bekendheid als lead zangeres van de symfonische metalband Delain. Op 14-jarige leeftijd verzorgde ze de zang op het lied ‘Embrace the Night’ van haar nicht DaY-már, een bekende Nederlandse hardcore-dj.

Martijn Westerholt, de oprichter van Delain, ontmoette Charlotte (pas net 18 jaar oud) bij toeval. Ze woont bij zijn ouders in de straat. Ze schreef eerst alleen teksten en zanglijnen voor hem en zong die voor zodat Martijn wist waar de zang in de muziek zou passen. Martijn was daar zo van onder de indruk, dat hij Charlotte heeft gevraagd of zij zich bij de band wilde aansluiten als hoofdvocaliste. Eerst had Martijn de hoop al wat opgegeven een geschikt persoon daarvoor te vinden.

In 2010 was Charlotte te horen op het album ‘Death & Legacy’ van de Oostenrijkse groep Serenity. Hierop zingt ze een duet (‘Serenade of Flames’) met Georg Neuhauser, de zanger van Serenity. Charlotte heeft in 2011 medewerking verleend aan het album ‘Nine Paths’ van Knight Area. Ze zingt op het album een duet (‘Please Come Home’) met Mark Smit, de zanger van Knight Area. In datzelfde jaar verleende ze medewerking aan het album ‘The Quiet Resistance’ van Nemesea, waarop ze een duet (‘High Enough’) doet met Manda Ophuijs, de zangeres van Nemesea.

RockMuZine feliciteert Charlotte Wessels met haar verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ