Wytch – Exordium

Facebookrssmail

Wytch is een Zweedse band die in 2016 begon onder de naam Aska. In 2017 brengen ze een 4 track EP uit die weinig deining veroorzaakt. Ripple Music tekent de band in 2020 en de naam wordt gewijzigd tot Wytch. Ze beginnen te werken aan een album met als resultaat het eerste full album ‘Exordium’.

Wytch valt moeilijk in een bepaald hokje te stoppen. Ze spelen een mix van Psychedelica, Blues Rock, Classic Rock, Occult Rock en zelfs een vleugje Doom. Hoofdrol is weggelegd voor zangeres Johanna Lundberg die met haar bezwerende hypnotische stem de nummers net dat tikkeltje extra meegeeft. Het album klinkt prima en is geproduceerd door gitarist Niklas Viklund en gemasterd door Ronnie Bjornstrom. Het mooie artwork is verzorgd door zangeres Johanna Lundberg. Zoals al vermeld valt de muziek niet in een hokje te stoppen. Het klinkt jaren 70 maar dan modern. Denk aan The Doors met een zangeres of aan een band als Jefferson Airplane. Ook Dool kan als referentiekader genoemd worden. Ook tovert Wytch regelmatig loodzware riffs tevoorschijn zoals in ‘Break You Down’ en in het afsluitende Doomy ‘You’ en spelen ze lekker smerige (Hard)Rock nummers zoals in het beste nummer van het album opener ‘Black Hole’.

Wytch is een ruwe diamant waar nog veel aan geschaafd kan worden. ‘Exordium’ is een prima debuut wat naar meer smaakt. Geef deze band een kans, ze verdienen het. (79/100) (Ripple Music)

Tracklist

1 Black Hole (5:22)

2 Savior (5:58)

3 Evil Heart (4:53)

4 Blood (4:01)

5 Warrior (6:00)

6 Rebel (4:50)

7 Break You Down (4:26)

8 You (4:22)

Line up

Johanna Lundberg – Vocals

Simon Lundstrom – Bass/(Backing)Vocals

Niklas Viklund – Guitars/(Backing)Vocals

Mattias Marklund – Guitars/(Backing)Vocals

Fredrick Nilsson – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ