Miracle Metal Meeting gaat door in september!

Facebookrssmail

Na een jaartje verplichte rust kunnen we eindelijk met zekerheid zeggen dat de 2de editie van de Miracle Metal Meeting er komt op 11 september 2021! En of we daar blij mee zijn, als vaste mediapartner van het mooiste Metalfestival van België!

Ze blijven bij hun ambitie om een kleinschalig maar kwalitatief en gezellig festival te organiseren waarbij ze heel graag een podium bieden aan kwalitatieve Belgische bands, eventueel aangevuld met een enkele internationale band. Deinze zal weer daveren op de tonen van de metal en ook dit jaar hebben ze gezorgd voor een gevarieerde en Belgische line-up, deze keer met een Nederlandse accent.

De opener van het festival is Turpentine Valley met muziek die je treft tot in je ziel en meesleept op een instrumentale rollercoaster van log gerommel, melodieus getokkel en strak getrommel. 3 gelijkgestemde zielen, 1 muur van geluid : zwaar, maar meeslepend, van tergend traag tot opzwepend hitsig. Tonnen passie, begeestering en massa’s speelplezier, daar draait het om.

Jan Coudron stond tijdens de eerste editie reeds op de affiche met zijn band King Hiss, maar dit jaar zien we hem aan het werk met de post-metal band Carneia. Geïnspireerd door bands als Tool en Faith No More ontwikkelde de band in de loop der jaren een eigen smoel. Carneia creëert een eclectische geluidsmuur, doordrongen van weldoordachte riffs en gevarieerde stevige ritmes. Dit alles wordt overgoten met een saus van krachtige zang.

Dyscordia hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen. Reeds 10 jaar maken de mannen van Dyscoridia menig concertzalen en festivals onveilig met hun oersterke melodieuze en progressieve sound. De afgelopen jaren bouwden ze gestaag aan een oersterke fanbase met een uitverkochte release show van hun laatste album Delete/Rewrite als mooiste bewijs. De plaat zelf kreeg heel mooie recenties en we kijken dan ook heel hard uit naar hun passage in Deinze.

In de jaren ’90 onstond in West-Vlaanderen de H8000-scene waarbij bands als Congress en LIAR, de volgende band uit onze line-up, internationaal faam maakten. Zoals het een goeie hardcore-band betaamt, zijn hun teksten maatschappij-kritisch en is hun muziek loeihard. Speciaal voor de Miracle Metal Meeting brengen ze een “Deathrow Earth”-set. Een niet te missen concert voor de hardcore-fan!

Met Spoil Engine halen we een van de belangrijkste metalbands van de lage landen naar Deinze. De band, met een Belgisch-Nederlandse bezetting, stond reeds meerdere malen op diverse grote metalfestivals. Daarnaast mochten ze reeds aantreden als support voor wereldbands als Megadeth, Motörhead en Volbeat om er maar enkele te noemen. Hun recentste album ‘Renaissance Noir’ is een pareltje geworden en kreeg dan ook heel veel lovende kritieken. De Nederlandse zangeres Iris Goessens zal het het publiek in Deinze omver blazen met haar grunts, screams, shouts en clean vocals.

In 1984 zag La Muerte het levenslicht. De muziek van de band werd beïnvloed door The Birthday Party, The Stooges en zelfs door Salvador Dali. La Muerte is één van de weinige Belgische bands die lovende recenties kreeg in muziekbladen over de hele wereld en ze speelden zelfs een live-sessie bij BBC radiomaker John Peel! Na een stilte van zo’n 20 jaar beslott de band in 2015 terug te komen met een iets andere bezetting. De twee originele leden, Marc Du Marias en Dee-J, aangevuld met Michel Kerby (Wolvennest en Arkangel) Christian Z (Length Of Time) en Tino Martino (Channel Zero) speelden ze een comebackshow voor een uitverkochte AB. Het blijft niet bij enkele concerten, want er kwam ook een nieuw album, simpelweg ‘La Muerte’ genaamd.

Dit, en natuurlijk ngo een geweldige headliner, zal op het podium staan tijdens de Miracle Metal Meeting, die zal plaatsvinden op 11 september 2021 in het Belgische Deinze!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ